Büyükşehir Belediyesi 60. Ifla Dünya Kongresi’nde Büyükşehir Belediyesi 60. Ifla Dünya Kongresi’nde

Eskişehir Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Nihat Bahar, ilgili birim sorumlularıyla birlikte Eskişehir’in ilk resmi gastronomi derneği olan Eskişehir Gastronomi Derneği (Esgastroder) yönetim kurulunu ziyaret etti. Dernek Başkanı Murat Arnik ve yöneticilerle bir araya gelen Bahar, derneğin çalışmaları hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Nihat Bahar, Eskişehir’de 102 yıl sonra kurulan ilk resmi ve kapsamlı gastronomi derneğinin kuruluşunun gurur verici olduğunu belirterek, “Sivil toplum kuruluşları toplumda önemli bir yere sahiptir. Sosyal sorumluluk projeleriyle topluma katkı sağlayan bu derneğin yöneticilerine çalışmalarında başarılar diliyorum. Eskişehir Gastronomi Derneği ile iş birliği yapmaya hazırız,” dedi. Ayrıca, misafirperverliklerinden ötürü Murat Arnik ve tüm dernek yöneticilerine teşekkür eden Bahar, “Birliğiniz, beraberliğiniz hep böyle güçlü olsun,” ifadelerini kullandı.

Eskişehir Gastronomi Derneği Başkanı Murat Arnik ise, ziyaretin kendilerini onurlandırdığını belirterek, “Eskişehir’de ilk gastronomi derneğini kurarak şehrimizde bulunan beş bin yiyecek-içecek işletmesi, elli iki bin çalışan ve bin üç yüz tedarikçi firmayı bir araya getireceğiz. Aldığımız sorumluluğun farkındayız ve tüm ekip arkadaşlarımızla sektörümüz için birleştirici bir ruhla sahada mücadele edeceğiz,” dedi.