Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2024-2025 eğitim öğretim yılının ilk gününde Vilayet Meydanı'nda tören düzenledi. 

Tören İstiklal Marşı, saygı duruşu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın'ın konuşmasıyla devam etti. 

Sağlıklı eğitim ve güvenli okullar istiyoruz Sağlıklı eğitim ve güvenli okullar istiyoruz

150 bin 252 öğrencinin bugün okulları ve öğretmenleriyle buluştuğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, yeni eğitim öğretim yılının başta öğrenciler ve öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim çalışanları için sağlıklı, mutlu, huzurlu ve başarılı geçmesini diledi. 


Bu yıl 6 Anaokulu, 4 İlkokul, 3 Ortaokul ve 3 Lise (48+87+80+72 derslik) binası olmak üzere; toplam 16 ayrı okulun hizmete alındığını söyleyen Aydın, "Yeni yapılan bu okulumuz ile toplam 287 derslik ilimize kazandırmış olduk.  Şu anda ise 19 ayrı okul inşaatımızda, çalışmalarımız devam ediyor. Bu inşaatlar bittiği zaman 328 derslik daha ilimize kazandırmış olacağız.

Aydın sözlerine şu şekilde devam etti; "Bugün, Sayın Bakanımızın talimatları ile yaklaşık bir yıldır dünyanın gözü önünde devam eden İsrail zulmüne karşı evlatlarımızın farkındalığını artırmak için 'Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması ve Bağımsızlık' konulu açılış dersiyle okula başlanmıştır.  Bu sayede evlatlarımızın hem Filistinli kardeşleriyle dayanışma şuurunu artırmış hem de bağımsızlık ve vatan kavramlarını anlam ve önemine yönelik bir farkındalık eğitimi yapmış olacağız."