Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, gıda satışı yapan iş yerlerine sıkı denetim gerçekleştirdi. Zabıta ekipleri, ünlü zincir marketlerde tarihi geçmiş ve halk sağlığını tehdit eden birçok ürünü imha edilmek üzere el koyarken, iş yerlerine de cezai işlem uyguladı.

TSYD şube başkanlarından ortak açıklama TSYD şube başkanlarından ortak açıklama

 

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, kentte denetimlerine aralıksız devam ediyor. Marketlerde rutin olarak yaptığı etiket kontrollerini sıklaştıran ekipler, hijyenik şartlar, fiyat etiketleri, raf düzeni ve satılan ürünlerin son kullanma tarihi denetimlerini de sürdürüyor.

Marketlerde denetim yapan ekipler, zincir marketlere yönelik gerçekleştirdiği denetimlerde çok sayıda tarihi geçmiş ürün tespit etti.

Ekipler, denetimler kapsamında süt, tavuk, peynir, yoğurt, yufka, sosis gibi tarihi geçmiş birçok ürünü imha etmek üzere el koyarken, iş yerlerine de halk sağlığını tehdit ettikleri gerekçesiyle cezai işlem uyguladı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, gıda güvenliği ve hijyenik koşulların sağlanması için yürüttüğü bu tür denetimlerin devam edeceğini belirterek, “Halk sağlığını korumak ve tüketiciyi bilinçlendirmek amacıyla denetimlerimiz aralıksız devam ediyor. Vatandaşlarımız son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol etmelidir. Raf ömrü geçen ürünlerle ilgili Alo Zabıta 153 ve Alo Gıda 174 ihbar hatlarına bildirmeniz büyük önem arz etmektedir.  Sağlıklı ve güvenli gıda tüketimi için herkesin dikkatli olması büyük önem taşıyor.” açıklamasında bulundu.