Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası (16-22 Eylül) kapsamında “Kentin İçin Harekete Geç!” sloganıyla yola çıkarak birbirinden farklı birçok etkinlik düzenliyor.

     Avrupa Komisyonu’nun sürdürülebilir kentsel hareketlilik konusundaki öncü farkındalık kampanyası olan ve 2024 yılı için “Paylaşımlı Kamusal Alanlar” temasıyla gerçekleşen Avrupa Hareketlilik Haftası (16-22 Eylül) nedeniyle Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, birbirinden önemli etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

   “Kentin için Kendin için Yürü Eskişehir” etkinliği düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, uzman rehberler eşliğinde vatandaşlara Eskişehir’in tarihini, kültürünü ve projeleri yürüyerek deneyimleme şansı sundu. Ayrıca yürüyüşe katılanlara Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yayalaşmanın önemi, çevreci ulaşım olan tramvayın süreçleri anlatıldı.

    Büyükşehir Belediyesi Turizm Şube Müdürü Hakan Öncü ile Ulus Anıtı önünde bir araya gelen Eskişehirliler, caddelerde, sokaklarda yürüyerek Eskişehir’in tadını çıkardılar.  

    Ulu Anıtı sonrası Oddunpazarı’na doğru yola çıkan vatandaşları Büyükşehir Belediye binası önünde Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce karşıladı. Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle Büyükşehir Belediyesi olarak birçok etkinliğe imza attıklarını söyleyen Başkan Ünlüce, gruptakilerle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Minikler oyun Evleri’nde hem eğleniyor hem öğreniyor Minikler oyun Evleri’nde hem eğleniyor hem öğreniyor

   Grup daha sonra Tarihi Odunpazarı bölgesine doğru yola çıkarak Eskişehir’i gezdiler.

   Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Avrupa Hareketlilik Haftası (16-22 Eylül) kapsamında Pazar günü de dahil birçok etkinliğin gerçekleşmeye devam edeceğini söylediler.