Bolu/Mengen – Bolu’nun Mengen ilçesinde düzenlenen 37. Uluslararası Gastronomi Turizm ve Aşçılar Festivali’ne Eskişehir Gastronomi ve Aşçılar Derneği üyeleri, birçok profesyonel şefle birlikte katılarak şehrin yemek kültürünü ve yöresel ürünlerini tanıttı. Festivalde açtıkları stantlarda Eskişehir'e ait unutulmaya yüz tutmuş, tarihi değere sahip yemekleri sergileyerek, bu lezzetleri yeniden tanıtma fırsatı buldular.

Eskişehir’in önde gelen turizm ve konaklama tesislerinde ve lokantalarında çalışan duayen ustaların, yöresel ürünlerle hazırladıkları ve sergiledikleri yemekler, yerli ve yabancı misafirlerden büyük beğeni topladı.

SEV Vakfı'ndan Albayrak'a ziyaret SEV Vakfı'ndan Albayrak'a ziyaret

2008 yılından bu yana faaliyette olan Eskişehir Aşçılar Derneği, yurtiçinde düzenlenen bu tür etkinlik ve fuarlarda, şehrin yeme-içme ve gastronomi kültürünü tanıtmak amacıyla üniversiteler ve diğer gastronomi eğitimi veren kurumlarla iş birliği yaparak eski yemekleri günümüz şartlarına göre uyarlamaya ve kayıt altına almaya çalışıyor. Bu çalışmaların şehrin turizm ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirten dernek başkanı Kemal Kaya, “Bu tür ulusal boyuttaki festival ve fuarlarda Eskişehir’i tanıtmaya devam edeceğiz. Yöresel, dünya mutfağı ve coğrafi işaretli ürünlerden oluşan yarışmalara katılarak, şehrimize derecelerle dönmek, profesyonel şeflerimiz ve genç şeflerimize motivasyon sağlıyor ve başarılarını artırıyor,” dedi.

Bolu/Mengen’de düzenlenen festivalde Eskişehirli tedarikçi ve gıda firmalarının sponsorluğunda temin edilen ürünlerle hazırlanan, tasarımı ve reçetesi tamamen Eskişehir Aşçılar Derneği'ne ait olan yeni bir ürün, "İçli Odunpazarı Bohça Böreği," tanıtıldı. Bu yeni börek türünün şehre kazandırılmasında emeği geçen tüm ekibe teşekkür eden dernek başkanı ve Türkiye Aşçılar Federasyonu Genel Sekreteri Kemal Kaya, “Önümüzdeki festivallerde ve uluslararası fuarlarda Türk mutfağı adına yenilikçi ve yöresel çalışmaları halkımızın beğenisine sunmaya, şehrimizin gastronomi açısından tanınmasına katkı sağlamaya devam edeceğiz,” dedi.

Kaya, son olarak tüm çalışma ekibine ve dernek üyesi meslektaşlarına teşekkür ederek, şehrimizi hizmet sektörü ve turizm alanında ön sıralara taşımayı hedeflediklerini belirtti.