Devlet ya da resmî kurumlara gittiğinizde, kurumun bahçesinde büyük bir direkte asılan bayrak görebilirsiniz. Bunlar gönder bayrak olarak adlandırılmaktadır ve bir Türk bayrağının yanında bir adette firma bayrağı olarak yerleştirilirler.

Gönder Bayrak Nedir?

Günlük yaşamınızda sık sık gördüğünüz ve yüksek bir direk üzerinde asılı olan bayraklara gönder bayrak denmektedir. Bir ip ile yukarı ve aşağı çekilen bu bayraklar, farklı ülkeleri ya da firmaları temsil etmek için kullanılmaktadır. Dış mekânda kullanılan bu bayrak modellerinin uzun süre kullanılması için kaliteli kumaşlar ve kaliteli bir baskı ile üretilmiş olması gerekir.

Karaca İndirim Kodu Nasıl Alınır? Nasıl Kullanılır? Karaca İndirim Kodu ve Kampanyalar Karaca İndirim Kodu Nasıl Alınır? Nasıl Kullanılır? Karaca İndirim Kodu ve Kampanyalar

Kötü hava şartlarının yanı sıra dış mekânda kullanıldığı için ilk dikkat çeken ürünlerden biridir. Firmaya ya da kuruma gelen kişiler, ilk olarak dışarıdaki gönder bayrağı görmektedir. Bu nedenle bu bayrağın kaliteli bir kumaş ile üretilmesi oldukça önemlidir.

Gönder Bayrak Nerede Kullanılır?

Bu bayrakların kullanım alanları oldukça geniştir. İlk olarak kişilerin isteklerine göre dijital ortamlarda tasarlanan bu bayraklar, alpaka kumaş üzerine basılmaktadır. Ardından baskının  daha kalıcı olması için gönder bayrak modelleri belirli bir ısıl işlemden geçmektedir. Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra gönder bayraklar kullanıma hazır hale gelmektedir.

Nerede kullanılacakları kişilerin isteklerine göre şekillenmektedir. Hastane bahçelerinde, okul bahçelerinde, şirket bahçelerinde ve bunun gibi birçok yerin bahçesinde gönder bayrakların kullanıldığını görebilirsiniz. Her türlü bayrağın gönder bayrak olarak kullanılması mümkündür.

Makam Bayrağı Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Makam bayrakları, adından da anlaşıldığı gibi makamlarda kullanılan bir bayrak çeşididir. Makamın ciddiyeti gösterilmek için makam bayrağı kullanılmaktadır. Kamu kurumlarından genel olarak Türk bayrağının ve makamın ambleminin makam bayrağı olarak kullanıldığı görebilirsiniz. Özel kurumlarda ise makam bayraklarının şekillerin kişilerin isteklerine göre şekillenebilmektedir.

Kullanım alanı oldukça geniş olan bu bayrak, düz bir yönetici makamından, cumhurbaşkanlığı makamına kadar birçok yerde kullanılmaktadır. Bu nedenle makam bayrağı çeşitlerinin kullanım alanları oldukça çeşitli ve geniştir. Küçükte olsa bir makam sahibiyseniz, odanızda bir makam bayrağı kullanabilirsiniz.

Makam Bayrağı Çeşitleri Nelerdir?

Makam bayraklarının çeşitleri oldukça fazladır ve kişilerin isteklerine göre farklı çeşitlerde de üretilebilirler. Kamu kurumlarında kullanılan makam bayrağı, genel olarak belirli bir boyuta ve yapıya sahiptir. Diğer ortamlarda kullanılan bayraklarda standart bir boyuta sahiptir ancak kişilerin isteklerine göre değişiklik gösterebilmektedir.

Saten kumaştan üretilen bu bayrak çeşidi, çift katlı ve kenarları püsküllü bir yapıya sahiptir. Genel olarak masanın arka kısmında kullanılmaktadır. Çift katlı saten, telalı ve asetatlı olarak üç farklı çeşitte üretilen makam bayrakları, dijital tekstil baskı sistemi ile şekillenmektedir.

Flama Bayrak Nedir? Nerelerde Kullanılır?

Flama bayraklar, dış mekanda kullanılan, rüzgarın etkisi ile dalgalanan ve işaret ya da reklam amacı ile kullanılan bayrak çeşididir. Çoğu zaman flama bayrak çeşitleri, kurum tanıtımlarında, etkinliklerde ve markaların bilinirliğini arttırmak amacı ile kullanılmaktadır.

Diğer bayrak modellerine oranla kare ya da dikdörtgen şeklinde tasarlanmaktadır ve üzerine sembol, lego ve yazı bulunmaktadır. Kullanım amaçlarına göre flama bayrak boyutları değişiklik göstermektedir. Bir metre boyutlarındadır ancak daha büyük etkinlikler için daha büyük boyutlarda kullanılabilmektedir.

Bu bayrak çeşidi, sergiler, fuarlar ve etkinliklerde sık sık kullanılmaktadır. Bir işletme ya da kurum, flama bayrak kullanarak markasını vurgulayabilmektedir ve dikkat çekici bir reklam yapabilmektedir. Bunun yanı sıra mağazalar, restoranlar ve bunun gibi yerler, müşterilerinin dikkatini çekmek ve kampanyalarını duyurmak için flama bayrak çeşitlerini kullanmaktadır.