Sivrihisar’a bağlı Kınık Mahallesi’nde Hisar Biogaz Tarım Ve Hayvancılık A.Ş. tarafından güneş enerjisi üretim tesisi kurulmak adına Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü Yetkilileri vatandaşlara bilgilendirme toplantısı yapmak istedi.

Kınık Mahallesi’nde mera alanında Güneş Enerjisi Üretim Tesisleri'ni istemeyen vatandaşların yanında Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci ve Sivrihisar Belediyesi Hukuk Müşaviri Hüseyin Akçar’da yer aldı. Kınık Mahallesi’nde Mera alanlarına yapılması düşünülen Güneş Enerjisi Üretim Tesisleri’ne karşı duran Kınık Mahallesi sakinleri bilgilendirme toplantısı yapmak isteyen yetkililere tepki gösterdi.

Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci konuyla ilgili olarak “Bugün Kınık Mahallemizde mera alanlarına yapılması düşünülen Güneş Enerjisi Üretim Tesisleri mera alanlarımızı yok edecek ve çiftçimizi zor duruma düşürecektir. Biz de Sivrihisar Belediyemiz Hukuk Müşaviri Av.Hüseyin Akçar ile birlikte vatandaşlarımızın yanında yer almak istedik. Biz Devletimizin yapmak istediği Güneş Enerjisi Üretim Tesisleri’ne karşı değiliz. Ancak meralarımıza dokundutturmayız. Mera alanlarımızda yapılması düşünülen tesislere karşıyız” dedi.

Eskişehir'de lavanta hasadı başladı Eskişehir'de lavanta hasadı başladı

Ardından Sivrihisar Belediyesi Hukuk Müşaviri Av. Hüseyin Akçar “Halk söz konusu projeye karşı. Çünkü verimli arazinin üzerine Güneş Enerjisi Santrali istemiyor. Bununla ilgili olarak toplantının yapılamadığına dair tutanağın tutulup tarafımıza verilmesi gerekmektedir. Bu projenin verimli araziler üzerinde yapılması toprakların yok olması anlamına gelmektedir. Bu toplantı yapılamamıştır. Bizler Güneş Enerjisi Üretim Tesisleri’ne karşı değiliz. Ancak Meralarımıza yapılmasına karşıyız” dedi.