“Gurbet seni anlayanların olmadığı yerdir.”diyerek yola çıkan eğitimci yazar İsmail Altıntaş kırk yıl önce gittiği Danimarka’da öğretmen olarak çalıştı. Binlerce öğrenci yetiştiren Altıntaş, yıllarca Türkiye özlemi, memleket hasreti çektiğini söyleyerek,” İnsan gurbette kaldığında taştan topraktan ziyade memleket’in içinde barındırdığı diğer değerlere özlem duyar. Nazik Gelin kitabımda, memleketini özleyen herkesin kendi hayatından bir şeyler bulacağı türküler ve metinler yer alıyor. Anneannemin küçüklüğümde anlattığı öyküleri hiçbir zaman sıla özlemi sırasında unutmadım. Emirdağ’da yazı başka kışı başkadır güzel köyümün.

Gurbette ne bayramımız belli ne de düğünümüz. Kurtuluş savaşı yıllarında yakın köyümüzde iki sevdalının düğün öyküsü geldi gurbette gözümün önüne. Biz gurbetten sıla döndüğümüzde yaşarız bayramımızı ve düğünümüzü. Bu eserde evlenecekleri gün düğünden düşman kuvvetlerince kaçırılan Nazik Gelin’in başından geçen acıları sahneye taşımak istedim. Türk Tiyatrosu’na gurbette yaşayan bir yazar olarak katkı sağlamak istedim. Nazik Gelin oyunu tarihi bir belgesel niteliğinin dışında bir öykü olarak uyarlanmıştır. Eskilerin anlattıkları öykülerin bir çoğunda insanlar kendi yaşam öykülerini bulurlar. Oyun tiyatro severler tarafından sahnelendiği zaman ilgi izleyecek, kitabı okuyanlar ise eserin sahnede nasıl olacağını merak edeceklerdir.”dedi.

Bakan Tunç Eskişehir Hakimevi'nin açılışına katıldı Bakan Tunç Eskişehir Hakimevi'nin açılışına katıldı

Eğitimci Yazar İsmail Altıntaş’ın gurbette yazdığı çocuk oyunu eserlerinin de yayınlanacağı bildirilirken, Son çağ yayınları tarafından basımı yapılan Nazik Gelin tiyatro oyun kitabı Türkiye’de ki kütüphanelerde yerini aldı.