CHP Tepebaşı'nda yeni başkan Yıldırım oldu CHP Tepebaşı'nda yeni başkan Yıldırım oldu


İyi Parti Odunpazarı İlçe teşkilatı haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Basın toplantısında İl Milli Eğitim Müdürüne seslenen İyi Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, “Turan İlkokulunu, okul öncesini kapsayacak şekilde açınız ve bölge insanlarımızı rahatlatınız.” dedi. 
“Milli Eğitim Sığınmacı Konusuna Seyirci Kaldı”
Haftalık düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren ve Eskişehir İl Milli Eğitimi’ni eleştiren İyi Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, “Özellikle ilçemiz Odunpazarı’nda Emek, Erenköy, Gündoğdu, Huzur ve Yenidoğan Mahallelerinde bulunan ilk ve orta okullarda kimi sınıflarda ülkemizde davetsiz olarak bulunan sığınmacıların çocukları yarıya yakın sayıya ulaşmış ve bu durum psikolojik bir boyutu aşmış durumdadır. Kendi çocuklarımız zorlanmakta, öğretmenlerimiz zorlanmakta haliyle sığınmacı çocukları da zorlanmaktadır. Biliyoruz ki konunun muhatabı Milli Eğitim bu konuda hiçbir araştırma, önlem, ön alma, süreç yönetimi yapmamış ve konuyu bihaber seyretmektedir. Buradan çağrımız bu konuya özellikle bir ilgi geliştirilmesi, incelenmesi devamında çözüm odaklı kararlar verilmesi beklenti ve gereksinimdir diyoruz.” ifadelerini kullandı. 
“Baca Temizliği İçin Velilerden Para İsteniyor”
Odunpazarı ilçesindeki bir okulun baca temizliği için velilerden para talep edilme noktasına gelindiğini belirten Gürol Yer, “Okulların güvenlik, temizlik, bakım ve sürdürülmesi elzem tüm ihtiyaçları okul aile birliklerine havale ile dolayısıyla velilerden talep durumuna gelmiştir. Bizim değerlendirmelerimiz sonucunda Milli Eğitim bizim açımızdan tüm notlarında çok net bir şekilde başarısız olmuştur.” şeklinde konuştu.  
“Odunpazarı Tarihi Bölgesinde İlkokul Yok”
Odunpazarı tarihi bölgesinde geçmiş dönemlerde 2 ilkokulun kapatıldığına ve yenilerinin açılmadığına dikkat çeken Gürol Yer, “Bölgede ilkokul yok. Çocuklarımız Yunusemre İlkokulu, Cengiz Topel İlkokulu, Kurtuluş İlkokuluna tercih durumunda kalmışlardır. Okul öncesi eğitim içinde o bölgede yine herhangi bir okul yoktur. Çocuklarına eğitim aldırmak için uzak okullara servis bulabilen velilerin karşısına bu sefer bölgenin gün içinde trafiğe kapalı olması çıkmaktadır. Neresinden bakarsan problem çok ciddi ve büyük yaşanıyor ama kimsenin aklına bomboş duran Turan İlkokulunu açmak niyeyse gelmiyor. Biz buradan Milli Eğitime seslenelim Turan İlkokulunu, okul öncesini kapsayacak şekilde açınız ve bölge insanlarımızı rahatlatınız.” dedi. 
“Nurettin Topçu Anadolu Lisesi De Kapatılacak”
Erenköy Bölgesinde bulunan Nurettin Topçu Anadolu Lisesi’nin kapatılacağı ve öğrencilerin diğer okullara dağıtılacağı söylentisini de değerlendiren Gürol Yer, “Buradan şaşırmadığımızı belirterek soruyoruz niye açtınız, niye kapatıyorsunuz? Nereden bakarsan bir tutarsızlık durumu ve kamuoyu adına bir açıklama beklentisi olduğunu belirtelim. Bunun yanında bölgede bulunan bir okul inşaatının bitmesi üzerinden yaklaşık 4 yıl geçmiş olmasına rağmen teslim alınmadığı ve resmen çürümeye terk edildiği iddiası da cevap bekleyen bir soru olarak karşımıza çıkmaktadır.” dedi. 
“Okullara Ulaşımda Düzenleme Şart”
Gürol Yer sözlerine şu şekilde devam etti; “Süleyman Şah Anadolu lisesinin durumu var. 2015 yılında Suriye’de bulunan ve Türk toprağı olan Süleyman Şah türbesi bölgedeki gelişmeler üzerine özel bir çalışmayla Türkiye Suriye sınırına nakledilmişti. Süleyman Şah Anadolu Lisesi Gündoğdu Mahallesi içinde açıldı şimdi ise bilinmeyen bir sebeple Erenköy Mahallesinde bir binaya nakledileceği söylenmektedir. Nereden bakarsanız plansız, programsız bir durum ve bunu açık olarak eleştiriyoruz. Burası bir Anadolu Lisesi okulda şu an eğitime devam eden şehrin uzak pek çok mahallesinden, Ağapınardan, Sevinç gibi kırsal mahallelerimizden çocuklarımızın buraya ulaşımı devamında evlerine özellikle kış günleri karanlıkta nasıl döneceklerini yani çocukları hiç düşünen yok mu diye bir soru insan aklına hemen geliveriyor. Bahsettiğimiz okulun şimdiki yeri hiçbir ulaşım güzergahında olmayıp tüm öğrenciler ya uzun bir yol yürüyecek ya da astronomik rakamlarda servis tutma mecburiyetinde olacaklardır. Bizim bu bağlamda buradan Büyükşehir Belediyemizden isteğimiz Milli Eğitimin 2024 yılı için eğitime alacağı okullara yönelik ulaşım düzenlemesinde özel bir ehemmiyet göstermesi olacaktır.”

Editör: Mustafa YILDIRIM