Eskişehir Emlak Komisyoncuları Odası Başkan Adayı Kasım Karakaş bir yazılı basın açıklaması yayınladı ve şu ifadeleri kullandı;

“Hobi bahçelerinden uzak durun. Hobi bahçeleri ruhsatsız ve izinsiz olarak yasalara aykırı bir şekilde inşa edilen yapılardır.

Eskişehir’de hobi bahçelerinin sayısı giderek artıyor. Bu konuda bir denetim veya çalışma yapıldığını da görmedik. Eskişehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği il Müdürlüğü yetkilileri ve belediyelerimiz neden bu duruma sessiz kalıyorlar. Lütfen bu konuda çalışma gerçekleştirin. Bu konuda da bizzat CİMER’e şikayette bulunacağım.

Odunpazarı’nayeni alzheimer merkezi geliyor Odunpazarı’nayeni alzheimer merkezi geliyor

Çiftçilerimizin ekmek teknesi olan ve yasal olarak tarım alanı olarak belirlenmiş toprağımız hobi bahçelerine heba edilebilecek bir sermaye değildir.

Verimli tarım arazilerinin kooperatifleşme ile bölünerek hobi bahçelerine dönüştürülmesi tarım arazilerinde parçalanmayı daha fazla artırıyor.

250 metrekareye varan parsellere ayrılarak hobi bahçeleri kuruluyor. Küçük parsellere ayrılan bu alanlara yapılan konteyner, prefabrik ev, tiny house, havuz gibi betonarme yapılaşmalarla tarım alanları yok ediliyor. Bu yapılaşmaların hiçbir izahı olamaz. Köy diye tabir ettiğimiz mahallelerimize yakın alanlarda kurulan hobi bahçeleri köyde sosyal yapıyı da olumsuz etkiliyor.

Eskişehir halkına sesleniyorum. Hobi bahçesi almayın, aldırmayın. Kendinizi de, kamu servetini de zarara uğratmayın.”

Editör: Mustafa YILDIRIM