İkinci el araç alırken güvenli bir liman olarak görülen eksperlerin önemine vurgu yapan Eksperix Kurumsal Oto Ekspertiz Genel Koordinatörü Alperen Temizyürek, “Araçların güvenlik kontrol aksamlarının ve elektronik aksamlarının tamamen yapılması ve detaylı incelenmesi lazım” dedi.

ÖTV Zammı Söylentileri İkinci El Piyasasını Hareketlendirdi

Temmuz ayının sonunda araçlarda uygulanan ÖTV miktarında yüzde 40'lık bir zammın yapılacağı söylentileri ikinci el otomobil piyasasında hareketlilik yarattı. Zamdan etkilenmek istemeyen vatandaşlar, araç alışverişine yoğunlaştı. Bu durum, eksper kontrollerinde de hareketliliğe neden oldu. İkinci el piyasasının canlanmasıyla birlikte kendi işlerinde de yoğunluk yaşandığını belirten Alperen Temizyürek, vatandaşlara kurumsal eksper firmalarına gitmeleri konusunda uyarıda bulunarak, “Vatandaşların devlet denetiminde olan, TSE belgesi bulunan firmaları tercih etmeleri lazım” dedi.

Serkan Can Zengin'den çevre yolu için öneri Serkan Can Zengin'den çevre yolu için öneri

“ÖTV Zammı İkinci El Piyasasında Hareketlilik Yarattı”

ÖTV zammı söylentilerinin ikinci el araç piyasasını hareketlendirdiğini belirten Temizyürek, “Sıfır araçlardaki ÖTV zammı haberi ve güvenlik paketleriyle ilgili güncellemelerden dolayı fiyatlarda bir artış durumu var. Bu da ikinci el piyasasında hareketlilik yarattı. Yeni düzenlemelerle birlikte ikinci el araçlar daha fazla ilgi görecektir. İlerleyen süreçlerde yasal düzenlemeler yürürlüğe girdikten sonra ikinci el piyasasında da yine bir yükseliş olacak. Şu an bu fiyatları değerlendirmek isteyenler için bir fırsat” dedi.

“Airbag, ABS, ESP ve Sürüş Takip Sistemlerini Kontrol Ettirmek Önemli”

Günümüzde birçok aracın elektronik ve teknolojik aksamlarının ekspertizler tarafından kontrol edilmesi gerektiğini belirten Temizyürek, vatandaşlara kurumsal firmalara gitmeleri konusunda uyardı. Araçların detaylı şekilde incelenmesinin gerekliliğini hatırlatan Temizyürek, şunları söyledi:

“Ticaretlerini yaparken mutlaka araçlarını kontrol ettirmelerini ve özellikle yeni araçlarda elektronik aksamların ön planda olduğu için aldıkları araçlarda bunlara dikkat etmelerini tavsiye ederim. Yeni nesil araçlarda daha fazla donanım var. Araçların güvenlik kontrol aksamlarının ve elektronik aksamlarının tamamen yapılması ve detaylı incelenmesi lazım. Airbag, ABS, ESP ve sürüş takip sistemlerini kontrol ettirmek önemli. Bu unsurları göz önünde bulundurmak lazım. Kurumsal ve TSE belgesi olan firmaları tercih etmeleri lazım. Devlet denetiminde olan, yeterlilikleri bulunan firmalar olması gerekiyor. Bizim sektörde bunu sağlayan en büyük ölçek zaten TSE belgesi. TSE belgesine sahip kurumsal firmalar tercih edilmeli ve işlemler bu firmalarda yapılmalı.”