Uzun süredir dile getirdikleri bu sorun karşısında muhatap bulamadıklarını dile getiren Kamış şunları söyledi: “En çok tüketilen antibiyotik grubundan her sabah 1-2 tane depolardan eczanelere geliyor. Bu şartlar altında bırakın ilaç eczacılık hizmetini, hastanın ilacını nasıl temin ederiz derdine düştük. Aylardır söylüyoruz ilaçların olmadığını ama yetkililerden hiçbir açıklama yok. İşte hastalıkların en çok arttığı aylara geldik ve durum ortada. Meslektaşlarım gün içinde ayrı sıkıntı yaşıyor, nöbetlerde ayrı. Nöbetçi eczanelerdeki kuyruğun tek sebebi çok hasta olması değil, hastaların reçetesindeki ilaçların hepsinin olmaması ve o anda bulunmaya çalışılması.”
Ellerinde olmayan sebeplerden dolayı hastalar veya yakınları ile eczacıların karşı karşıya kaldığını belirten Kamış, “Sadece görevini yapmaya çalışan meslektaşlarım mevcut sorunlarının yanında ilaç yoklarının sebeplerini de vatandaşa anlatmak zorunda kalıyorlar.” diye konuştu.
“İlaç yok”ların sebebi eczacı değil!
Son bir yıldır süren ilaç yoklarının şu sıralar en üst seviyeye çıktığını belirten 9. Bölge Eskişehir-Bilecik Eczacı Odası Başkanı Ecz. Metin Kamış, “En basit bir ağrı kesici ateş düşürücü şurubu bile kısıtlı sayıda depolardan temin edebiliyoruz.” dedi.
Yorumlar
Trend Haberler
Eskişehir'i gururlandıran marka dünyada zirvede
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde Görev Değişiklikleri
Mehmet Ali Hünerlier’e Türasaş’tan önemli görev
Eskişehir'de taciz iddiasına esnaf müdahalesi
Sırma ailesinden başkan Ataç’a teşekkür ziyareti
Gürhan Albayrak Eskişehir için yeni müjdeyi açıkladı