Emek Partisi Eskişehir İl Başkanı Ceren Kökoğlu yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın lideri olduğu AKP iktidarının; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek öncülüğünde yürüttüğü ekonomi politikaları yerli ve yabancı sermayeye kâr artırma garantisi verirken emekçileri ise yoksullaştırıyor.İktidar kamu harcamalarında tasarrufa gidilmesi, orta vadeli program, 12. kalkınma planı gibi işçi emekçi düşmanı adımlarla “kemer sıkma” adı altında işçi sınıfı ve halkın boğazının daha da sıkılacağı günlerin habercisi olmuş durumda.

Gazetecilik haziran ayında da hedefteydi Gazetecilik haziran ayında da hedefteydi

Türk-İş, 2024 Haziran ayının açlık ve yoksulluk sınırı verilerine göre açlık sınırı 18 bin 978 lira olurken, yoksulluk sınırı 61 bin 820 liraya yükseldi. Artık asgari değil neredeyse genel ücret düzeyine gelen 17 bin liralık asgari ücret ise açlık sınırının dahi altında kalalı hayli oldu. Ücretler reel olarak sürekli erirkenAKP iktidarı milyonlarca asgari ücretlinin beklediği temmuz zammına tamamen kapıları kapattı. Bakan Vedat Işıkhan “Temmuz’da zam yapılmayacak” derken Mehmet Şimşek ise “asgari ücret yeterlidir” diyerek Türkiye işçilerini, emekçilerini ve emeklilerini açlığa, sefalete ve yoksulluğa mahkûm ediyor.

İşçilerin sırtındaki bir diğer kambur da vergi yükü. Toplam vergi gelirlerinin yüzde 75’i biz işçilerden, emekçilerden, dar gelirlilerden alınıyor. Vergiyi tabana yayma adı altında yoksul halk daha da yoksulluğa terk edilirken kâr oranlarını yüzde binlere çıkaran şirketlere, banka ve finans çevrelerine, patronlar dünyasına dokunulmuyor. Sıfır faizli kredilerle teşvik paketleriyle vergi aflarıyla daha çok beslenmeye devam ediliyorlar.

Tüm bu koşullar altında yaşamları her geçen gün daha da zorlaşan emekçilerin, asgari ücretlilerin “Temmuzda ücretlere zam” talebi hayati bir önem kazanmış durumda.

Açlığı ve Sefaleti Kabul Etmiyoruz! Tüm Eskişehirlileri Ses Çıkarmaya Davet Ediyoruz!

Partimiz Eskişehir’de de uzun bir süredir “Temmuz ayında ücretlere zam şart ve vergide adalet için servet vergisi getirilsin” diyerek bir kampanya sürdürüyor.  İşçi duraklarında, fabrika önlerinde, mahallelerde bildiriler dağıtıyoruz, duvar gazeteleri hazırlıyoruz.

İktidara sesleniyoruz; elinizi işçinin, dar gelirlinin, emeklinin cebinden çekin. Ekonomik krizin, enflasyonun ve hayat pahalılığının sebebi milyon dolarlarca vergilerini affettiğiniz sermayedarlar, kredilerle, teşviklerle beslediğiniz patronlar ve emek karşıtı uyguladığınız ekonomi politikalarıdır. Biz emekçilere zorla dayatılmaya ve giydirilmeyen çalışılan bu ekonomik kefeni ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yeni vergi programını reddediyoruz. Krizin bedelini onu çıkaranlar ödesin.

Emekliler, asgari ücretliler, ücretleri asgari ücrete yaklaşmış sendikalı işçiler, maaşları yoksulluk sınırının yarısına düşmüş olan kamu emekçileri, işten atılanlar, işsizler, işsizlik ve yoksulluk kıskacındaki gençler, kadınlar gelin itirazımızı hep beraber büyütelim. Birleşelim, örgütlenelim, mücadele edelim.

Temmuz’da Tüm Ücretlere Gerçek Enflasyon Oranında Zam için,

İnsanca Yaşam ve Yoksulluk Sınırının Üstünde Ücretler için

Ücretlerden Artan Oranlı Vergi Uygulamasına Son Vermek için,

Vergide Adalet için, Zenginlerden Servet Vergisi Alınması için,

Zorunlu Fazla Mesailer, Ağır Koşullarda, İş Cinayetleri ile Burun Buruna Çalışmaya Karşı, Sendikal Hak ve Özgürlüklerin Kullanılabildiği İnsanca Çalışma Koşulları için,

Günde 7 Saat, Haftada 35 Saat Çalışma, Hafta Sonu 2 Gün Yılda 30 Gün Tatil Hakkı için,

Kamuda Tasarrufun Faturasının Kamu Emekçilerine ve Halka Ödettirilmemesi için,

Asgari Ücretin Bile Altında Emekli Maaşlarına Hayır Demek için,

6 Temmuz Cumartesi günü saat 17.00’da Kanatlı AVM önünde yapacağımız basın açıklamasına tüm işçileri, emekçileri ve emeklileri bekliyoruz.”

 

Editör: Mustafa YILDIRIM