Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ekrem Birsen, Instagram uygulamasının kapatılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Akıllı Teknoloji Evinizde ve Yanınızda Akıllı Teknoloji Evinizde ve Yanınızda

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun Instagram'a erişimi kısıtlamasına tepkiler büyüyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ekrem Birsen, Instagram’a uygulanan engelin bir an önce kaldırılmasını istediklerini dile getirdi.

Birsen, "Instagram dünyanın en büyük sosyal medya uygulamalarından biri olup, e-ticaretin gelişmesi için de önemli bir faktördür. Birçok esnaf ve sanatkarlarımız da Instagram uygulamasını kullanmakta ve ürünlerinin reklamlarını bu uygulama üzerinden gerçekleştirmektedir. Ancak Instagram’ın hukuk kurallarımıza ve milli kültürümüze uygun olmayan paylaşımları herhangi bir incelemeye tabi tutmadan yayınlaması doğru değildir." şeklinde konuştu.

Birsen, sözlerine şu şekilde devam etti; "Instagram’ın ülkemizde yapılan paylaşımları titizlikle incelemesi, yanıltıcı ve kanunlarımıza göre suç teşkil eden paylaşımların yayınlanmasına izin vermemesi gereklidir. Bu nedenle Instagram’ın bir an önce ülkemizdeki çalışma politikalarını hukuk sistemimize göre düzenleyerek gerekli değişiklikleri yapmasını, ilgili kurumlarımızın da süreci hızlı bir şekilde tamamlayarak Instagram’a uygulanan engelin bir an önce kaldırılmasını istiyoruz.