Demokrasiyi  mahalleden başlatmak için adayım

Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, yaklaşan 12. Seçimli genel kurul öncesi bir basın açıklaması yayınladı. Başkan Kumru’nun açıklaması şöyle;

    Değerli Eskişehir kamuoyu, bildiğiniz üzere bugüne kadar şehrimizde faaliyet gösteren bir çok sivil toplum kuruluşunda kuruculuk, aktif yöneticilik çalışmalarımla kentimize ve kentimizdeki sivil toplum hareketine hizmet etmeye çalıştım. Sivil toplum alanında edindiğim tecrübeler neticesinde 2010 yılında Eskişehir Kent Konseyi Kurucu Genel Sekreterliği ile kent konseyi hareketine gönül verdim. Devam eden süreçte Türkiye Kent Konseyleri Platformu Kurucu Üyeliği ve 26. Dönem Başkanlığı, Odunpazarı Kent Konseyi Genel Sekreterliği ve 2014 yılından bu yana halen yürütmekte olduğum Odunpazarı Kent Konseyi Başkanlığı görevlerini içtenlikle ifa ettim.

    6 yıldan bu yana yürüttüğüm Odunpazarı Kent Konseyi Başkanlığım süresinde, sivil toplum alanında edindiğim tecrübeleri kent konseyine de aktararak gerçekleştirdiğimiz önemli faaliyet ve çalışmalarla Odunpazarı’nın ve Eskişehir’in sesini tüm Türkiye’ye duyurmuş bulunmaktayız. Ülkemizin herhangi bir noktasında kent konseyi denildiğinde, Odunpazarı’mızın adının mutlaka sarfedildiği bir başarılı süreci hayata geçirdik.  Elbette kent konseyleri yerel hareketlerdir ve kamuoyu yararına yerelden başlayan politikalar üretir. Biz bu felsefeyle Eskişehir’de bir çok soruna işaret etmeye çalıştık, kamu kurum kuruluşlarıyla iyi ilişkiler kurduk fakat kentle ilgili  eksikliklerini söylemekten de geri durmadık,  her türlü hukuksuzluğu, haksızlıkların karşısında durmaya çalıştık. Yerel yönetimlerle de uyumlu çalışmalar gerçekleştirdik fakat denetleme mekanizması olmaktan da geri durmadık. Kentteki sivil toplum kuruluşlarıyla iş birlikleri gerçekleştirdik ve onlara bir çok konuda kolaylaştırıcı olmaya çalıştık, önlerini açmak için elimizdeki tüm imkanları seferber ettik. Tüm bunların yanında, demokrasi mahalleden başlar mottosuyla Türkiye’de örnek olacak çalışmalara imza attık. Çalışma gruplarımızla, meclislerimizle ,kadınlarımızla, çocuklarımızla , emeklilerimizle, kıdemli vatandaşlarımızla, kısacası kentte yaşayan tüm kesimlerle ve kentin her alanında var olan gruplarla birlikte faaliyetlerimizi gönüllülük esasına dayalı olarak, beklentimiz olmaksızın bu kent için gerçekleştirdik.

    Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm bu faaliyetlerimizi, bu kentin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalarımızı yine bugüne kadar olduğu gibi bu kente dair tüm faydalı işlerin yanında, zararlı işlerin karşısında olan bir Odunpazarı Kent Konseyi’nin ve İsmail Kumru’nun yeni dönemde de aynı duruş ve enerjiyle tavır alacağını temin ediyor ve yeni dönemde Odunpazarı Kent Konseyi Başkanlığı’na yeniden aday olduğumu belirtmek istiyorum. Yeni dönemde tüm kenti kapsayacak, alanında uzman isimlerden oluşan bir yürütme kurulu listemiz de olacak.

İlk fabrikanın temeli atıldı! İlk fabrikanın temeli atıldı!

   Bu kente değer katmak isteyen tüm hemşehrilerimizi, demokrasi şöleni havasında Odunpazarı Belediyesi tarafından hizmete açılan Yenikent Kültür Merkezi’nde 13 Eylül Saat 18:00’de gerçekleştireceğimiz genel kurulumuza davet ediyorum.