Gezinin 1. Gününde İzmir Kordon’dan başlayarak , Afyonkarahisar, Yazılıkaya , Frig vadisi , Çifteler , Han ( DORLİON ) a, ikinci gününde    Eskişehir konaklamalı tarihi, turistik ve doğal güzelliklerin olduğu bölgelerde dünyaca ünlü müzelerin ( OMM ) bulunduğu ve Sivrihisar ile Yunus Emre mezarı ziyareti ikinci günde yer alacak. Son gün ise bir çağın kapanıp , yeni bir çağın miladi Söğüt ilçesi ile, Kurtuluş Savaşının dönüm noktası İnönü ilçesi ziyaretinden sonra Kütahya ile son bulacak.

Sağlık rant uğruna katlediliyor Sağlık rant uğruna katlediliyor

İzmir Kent Konseyi Başkanı  Nilay Kökkılıç , " İzmir'lilere güzel bir gezi planlıyoruz, çok güzel bir etkinliğin startını veriyoruz " dedi.

B.E.K.A Platformu Başkanı Oral Büyüksarı;

" İzmir de Festivalle başlayan ilk adımdan sonra, şimdi bölgemize gezi programımiz başlıyor. Sonrada " İlçemize Yatırım ile Geri Dönelim " ekonomik kalkınma çalışmaları başlayacak. BEKA Festivali 2. Ayağı Afyon'da önümüzdeki günlerde yapılacak. Bizlere destek veren başta kent konseyi ve paydaş sivil toplum örgütleri ile kurum kuruluş ve gönüldaşlara teşekkür ederiz. " dedi.

İzmir Eskisehirliler Derneği Başkanı Yaşar Hanlı , "21-23 Ekim 'de Yöresel Lezzetlerden Eskişehir ve çevresinin mutfak ve kültürünün tanıtımı ile ilgili çok güzel bir etkinliğimiz olacak. Karşıyaka Bostanlı Pazaryerindeki programa İzmir EsEs Bandosu gösteri ile başlayıp 3 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak, tüm İzmirlileri bekliyoruz " dedi.

Kırım Tatar Derneği Başkanı Sultaniye Kíziltunç, ise yeni açtıkları Kırımevine İzmir'lilere Tatar müzesi ve Cibörek yemeğe davet etti.

Kordon'dan Dorliona programı çerçevesinde , ilk tur 17-18-19 Kasım da başlayacak, tura aynı  Bilecik koordinatörü İlker Taşçıoğlu arkeolog olduğu için rehberlik edecek. İlgilenenler Kent Konseyi ve BEKA temsilcileri ile irtibata geçebilir.