Eskişehir’de Emek Partisi İl Başkanı, sağlık sistemindeki çürümeye dikkat çekti, yeni doğan bebek skandallarına tepki gösterdi ve mücadele çağrısında bulundu.

Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü önünde açıklama yapan Emek Partisi Eskişehir İl Başkanı Ceren Kökoğlu, sağlık sistemindeki çürümeye ve yaşanan skandallara dikkat çekti. Kökoğlu, AKP’nin 22 yıllık sağlık politikalarının sağlığı kamusal bir hizmet olmaktan çıkararak özelleştirdiğini ve bunun sonuçlarının insanlık dışı olaylara yol açtığını ifade etti. Geçtiğimiz günlerde özel hastanelerde ortaya çıkan yeni doğan bebek skandallarına değinen Kökoğlu, bu olayların sadece buz dağının görünen kısmı olduğunu belirtti. "Servetlerini büyütmek için yeni doğan bebeklerin yaşamına dahi göz dikiyorlar," diyen Kökoğlu, sağlık alanında cezasızlık ve denetimsizliğin bu vahşeti körüklediğini söyledi.

Kökoğlu, açıklamasında Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nu da eleştirerek, yaşanan skandallardan sorumlu olduğunu ve hala bir açıklama yapmadığını vurguladı. "Bu sistem, özel hastanelerde çocukları dahi katledecek düzeye geldi," diyerek mevcut sağlık sistemini kınayan Kökoğlu, kamusal hizmetlerin özelleştirilmesinin ve denetimsizliğin bu tür olaylara zemin hazırladığını belirtti. Ayrıca, "Sağlık hizmetleri tüm yönleriyle ücretsiz ve erişilebilir olmalı, hastaneler halkın ve sağlık çalışanlarının denetimine açık olmalıdır," ifadeleriyle sağlık sistemindeki reform taleplerini dile getirdi.

Cumamıza, cenazemize yevmiyeyle imam getiriyoruz Cumamıza, cenazemize yevmiyeyle imam getiriyoruz

Ceren Kökoğlu, işçi ve emekçilere seslenerek, bu "barbarlık düzenine" karşı birleşik bir mücadele çağrısı yaptı. İnsanlık onuruna yakışır bir yaşam için örgütlü mücadelenin önemine dikkat çeken Kökoğlu, "Birleşelim, örgütlenelim, değiştirelim!" sözleriyle açıklamasını tamamladı.