Türkiye Buluşmaları’nda Eskişehir çoşkusu Türkiye Buluşmaları’nda Eskişehir çoşkusu

Eylül ayının ilk meclis toplantısında konuşan Kazım Kurt, AKP Grup Başkanvekili Mehmet Kepez’in Odunpazarı Belediye çalışanına yönelik açılan dava ve Karabayır mevkiinde hazine arazilerine yapılan kaçak yapılara ilişkin sorularına cevap verdi. 
“Konu bizi aştı”
Karabayır’daki hazine arazileri üzerine yapılmakta olan kaçak inşaatlara yönelik konuşan Kurt, bu konuda belediyenin yapacağı bir şey kalmadığını ifade etti. Kurt, “Belediyemiz tarafından durduruldu mühürlendi, yıkım için işlem başlatıldığında mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi. Biz yıkım için gittiğimizde kim koruyor bunları dedik. Çünkü hazine arazisi. Bizim zabıta arkadaşlarımız o arsa sahiplerinden söylenenleri dikkate alarak kim koruyor diyoruz. Biz burayı satın alacağız anlaştık siz ne karışıyorsunuz diyor. Şikâyet ettik, yürütmeyi durdurma kararı alındı. Biz ne yapabiliriz çare arıyoruz. Konu bizi aştı. Sadece belediyemiz sorumluluğunda bir iş değil, vilayeti emniyeti çevre şehircilik il müdürlüğünü ilgilendirir. Bu kamuoyu baskısı üzerine biri yıktı, birisi yıkmamakta direnmekte, diğeri de umarım kendiliğinden yıkar. Bunu koruyan kollayan kimse siz buna ceza veremezsiniz deniyor.” dedi. 
“Ne olacağına mahkeme karar verecek”
Dava açılan belediye çalışanına ilişkin konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Dava açılmış, biz mahkemenin kararına saygılıyız. Ne olduğuna mahkeme karar verecek. Bununla ilgili olumlu ya da olumsuz görüş bildirerek mahkemeyi etkilemeye çalışmak doğru değildir. Bu davanın sonuçlanmasını bekleyeceğiz.” açıklamasında bulundu.