Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) kamusal alanda tüketicilerin sağlığı ve güvenliğine ilişkin basın açıklaması yaptı. Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi Osman Çağatay, “Yayalaştırılmış ve riskli kamusal alanlarda denetimler sıklaştırılmalı, mevzuat tavizsiz olarak uygulanmalıdır. " dedi. 

Tüketiciyi Destekleme Derneği (TÜKDES) Genel Merkez Denetim Kurulu Üyesi Osman Çağatay, “Kent merkezlerinde kuralsızlığı kural haline getirmeye çalışanlardan tüketici şikayetleri giderek artmaktadır. Sürekli kendi mağduriyetlerinden bahsedenler; ellerine fırsat geçtiğinde başkalarını mağdur etmektedir. Mağduriyetleri azaltma görevi kamu gücünü kullananlardadır. Genel olarak tüketiciler sorunlarını nereye anlatacağını bilmemekte, kamu otoritesinin müdahalesiyle kolayca çözülecek sorunlar süreklilik arz etmektedir” ifadelerini kullandı. 

Şenocak’tan Eskişehir OSB’ye Ziyaret Şenocak’tan Eskişehir OSB’ye Ziyaret

Kamusal alanda yaşanan kuralsızlıkların; tüketicilerin sağlığı ve güvenliğini tehdit eden durumların neler olduğuna değinen Çağatay, “Kaldırım işgalleri, yayalaştırılmış alanlarda; bisiklet, motosiklet motorlu araç kullanımı, abartılı egzoz takılan araçların yaptığı gürültü kirliliği, sahipli köpeklerin tasmasız, ağızlıksız dolaştırılması ve dışkılarının sahiplerince alınmaması, Hastanelerde, toplu taşıma araçlarında vb. yaya yoğunluğun ve hijyen zorunluluğunun yüksek olduğu yerlerde mevzuata aykırı olarak başıboş köpeklere müdahale edilmemesi, çocukların istismar edilerek, dilencilik yaptırılması, sigara yasaklarına uyulmaması, halka açık; park, piknik ve mesire alanlarında alkollü içki tüketilmesi.” şeklinde sıraladı. 
Çağatay, denetimlerin sıkılaştırılması ve mevzuatın titizlikle uygulanması gerekliliğini vurgulayarak açıklamasını sonlandırdı.