Çocuk, kadın istismarı ve cinayetlerine göz yumulmasını bu millet kabul edemez Çocuk, kadın istismarı ve cinayetlerine göz yumulmasını bu millet kabul edemez

Eskişehir Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu, Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin komisyonda kabul edilmesi sonra basın açıklaması düzenledi.

Haller Gençlik Merkezi önünda bir araya gelerek basın açıklaması düzenleyen Kent Konseyi üyeleri ve çok sayıda hayvansever mücadelelerinin bitmediğini haykırdı. Basın açıklamasına CHP İl Başkanı Talat Yalaz ve İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer de katılarak destek verdi.

Basın açıklamasını yapan Kent Konseyi Başkanı Ahmet Kapanoğlu, "Mevcut yasada, sokaklarda gönüllülerin kontrolü altında bakılan hayvanlar sahipsiz hayvan olarak sayılmıyorken, yeni Kanun teklifinde ise sokakta bakılıp beslenen hayvanlar sahipsiz hayvan olarak kabul edilecek. Teklifin devamı maddelerinde ise sağlıklı, kimseye bir zararı olmayan, insanlarla dostça yaşayan canlarımızın sokaklarda bakılması yasaklanarak, sahipsiz hayvan sayılan canlarımızın belediyeler tarafından toplatılıp çeşitli bahanelerle öldürülebilmelerinin yolu açılacaktır. Merhametin, insan kalbinin yegâne gıdası olduğunu özümseyen biz hayvan dostlarının dışında, vicdan sahibi hiç kimsenin de kabul etmeyeceği, bilimsellikten uzak bu kanun teklifine asla onay vermiyoruz." dedi. 

Tüm can dostları adına yetkililere seslenen Ahmet Kapanoğlu, "Çözüm basit, çözüm net. Hayvanların yaşamlarını destekleyerek, rehabilitasyonu yapılmış canlarımızın gönüllüler işbirliği ile alındığı yere bırakılması, takibinin yapılması, kayıt altına alınması, çip takılması ve bütün yükü sadece belediyelerimize değil, ilgili tüm kurumların STK’lar ile işbirliği içerisinde sorumluluğu paylaştığı Türkiye’yi kucaklayacak bir yasanın çıkarılmasını istiyoruz." açıklamasını yaptı.