AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, İnönü'yü ziyaret etti AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, İnönü'yü ziyaret etti

 Yeniden Refah Partisi Eskişehir İl Başkanlığı Osman Mandacı, gündemde olan hayvan hakları yasasına ilişkin konuştu. Mandacı, “Bizler bir canlının canına kıyılmasına asla razı değiliz. Biz bugün İsrail’i katliam yapmakla suçluyoruz, aynı katliamı eğer biz de hayvanlara yapacak olursak Siyonist İsrail’den farkımız kalmaz” dedi. 
“Devlet Belediyelere Bütçe Aktarmalı”
Yeniden Refah Partisi Eskişehir İl Başkanlığı Osman Mandacı, gündemde uzun süredir yer tutan hayvan hakları yasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Mandacı, “Bu zamana kadar rehabilite etme işine girdiler hep ama başaramadılar. Biz sadece sorunu ortaya koyan değil, çözümü de ortaya koymak zorundayız. Bu sokak hayvanları nere ürüyor diye baktığımızda civar ilçelerden ve köylerden şehrimize muazzam derecede sokak köpekleri bırakılıyor. Bu elbette hükümetin de sorumluluğu altında aynı zamanda belediyelerin de sorumluluğunda. Dolayısıyla biz hiçbir canlının ötenazi ile hayatına son verilmesine karşıyız fakat çocuklarımızın okula, çarşıya giderken köpek saldırısına maruz kalmalarına da gönlümüz razı olmaz. Dolayısıyla sokak hayvanlarıyla alakalı devletimizin belediyelere ciddi miktarda bütçe aktarması gerekiyor. Özellikle civar ilçe ve köylerde köpeklerin kontrol altına alınıp şehir merkezlerine bunların salınmasının önlenmesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı. 
. “Maksadını Aşan Bir Konuşma”
Hayvan hakları yasasına karşı gerçekleştirilen bir eylemdeki sözlerinden dolayı soruşturma açılan CHP İl Başkanı Talat’a yönelik de konuşan Mandacı, “Maksadını aşan bir konuşma olduğu kanaatindeyim. Burada maksadımız üzüm yemek, bağcıyı dövmek değildir. Halkımızı sokağa dökerek, insanımızın huzurunu kaçırarak bazı vatandaşlarımızın bu eylemler canına mal oluyorsa biz yeniden refah partisi olarak çaresiz bir açıklama olarak görüyoruz. İnsanları sokağa dökerek, şiddete çağrı yaparak çözüm olmaz.” dedi.