İnternet bankacılığı kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte dolandırıcılık yöntemleri de değişmektedir. Dolandırıcılar internet üzerinden teknik yollarla menfaat elde etmeye başlamaktadır. Birçok vatandaş kredi kartımdan habersiz para çekilmiş ne yapmalıyım gibi sorulara cevaplar aramaktadır.

Kredi kartından habersiz bir şekilde para çekilmesi durumunda çekilen paranın bankadan alınması mümkündür. Ancak parası çekilen kişinin bu durumda kusurunun bulunmaması gerekir.

Yargıtay’ın emsal kararlarında bankanın kusursuz sorumluluğunun olduğu belirtilmiştir. Birer güven kurumları olan bankalar, aldıkları mevduatları sahtecilere karşı özenle korumak zorundadırlar. Bu nedenle de hafif kusurlarından dahi sorumludurlar. (Yargıtay 11. H. D. 2014/774 E., 2014/8209 K.)

Başvurulabilecek hukuki yollar nelerdir?

Mağdur kişiler bankaya habersiz çekilen paranın tarafına ödenmesi için başvuru yapabilirler. Ancak çoğu banka kuruluşu, bu başvuruya olumsuz cevap vermektedir. Bu durumda kişilerin yasal yollara başvuru yapması gerekmektedir.

Tüketici hakem heyetine veya tüketici mahkemesine oluşan zararı bankanın karşılaması için başvuru yapılmalıdır.

Detaylı bilgi için:

TSYD şube başkanlarından ortak açıklama TSYD şube başkanlarından ortak açıklama

https://ykavukatlik.com/kredi-kartimdan-habersiz-para-cekilmis-ne-yapmaliyim/

Bu tür davalar özel uzmanlık gerektiren davalardır. Bu nedenle alanında uzman avukatlık ofislerinden hukuki yardım alınmasını tavsiye ederiz.

Y & K Hukuk

https://ykavukatlik.com/

Av. Zeynep Yılmaz

Av. Sercan Kızılcan