Vişnelik minibüs durağı başkanı Mustafa Öztürk ve Çamlıca minibüs durağı Başkanı Mustafa Biçici mavi 23 hattında şuan yaşanan krizi şöyle anlatıyor..

Şehir hastanesinin açılması ile birlikte 2019 yılında Tepebaşı bölgesinde faaliyet gösteren minibüs durakları için Büyükşehir belediyesin oluşturduğu mavi 23 numaralı minibüs hattı Vişnelik, Çamlıca ve Tepabaşı duraklarının mağduriyetinin giderilmesi için 3 durak adına ortak olarak tahsis edilmiştir.

Tepebaşı durak yönetimi Pazar akşamı hattın ortağı olan Vişnelik ve Çamlıca başkanlarını arayarak Mavi 23 numaralı hattın sadece Tepebaşı durağına ait olduğunu ve yarından itibaren çalışma listelerine eklenilmeyeceğini eğer güzergahta çalışırlarsa kolluk kuvvetleri ve zabıta amirliği tarafından cezai işlem uygulanacağını söyledi.

Hakkını arayan Vişnelik ve Çamlıca minibüsçü esnafları pazartesi günü çalışmak için geldiğinde zorbalıkla karşılaştı. Sabah saatlerinde çalışmaya başlandığında diğer 2 durak çalışanları Tepebaşı durağı tarafından şikayet edildi kolluk kuvvetleri ve zabıta amirliği krizi çözmek için sahaya geldi ancak bu hattın ortak olduğu  ve ortak şekilde çalışması gerektiği ifade edilip. Herhangi bir araca cezai işlem uygulamadı.

Eşiyle ilişkisi olduğu gerekçesiyle yeğenini öldürdü Eşiyle ilişkisi olduğu gerekçesiyle yeğenini öldürdü

ESNAFLAR EŞKİYALIK ve ZORBALIKLA KARŞILAŞTIĞINI BELİRTMEKTE..

Çamlıca durak başkanı Mustafa Biçici, 5 yıldır ortak olarak çalışılan mavi 23 numaralı hattın belediye tarafından ortaklığın resmiyette belirtilmesini ve belediye çalışma ruhsatlarına işlenmesini istediğini belirtti. Biçici, " Biz 5 yıldır olduğu gibi eşit şartlarda ve eşit araç sayılarıyla çalışmaya devam etmek istiyoruz. Bu hattın ortak olduğu, bütün durak başkanlarının bulunduğu Eskişehir büyükşehir belediyesindeki alt komisyon toplantısında belediye yetkilileri tarafından söylenmiştir. Buna rağmen bu hat bizim deme cüretini göstererek zorbalıkla bizi çıkarmaya çalışıyorlar

" ÇIKMAYACAĞIZ ve ORTAK ÇALIŞACAĞIZ"

Vişnelik minibüs durağı şoförlerinden Metin Öztürk ise, " Minibüsçüler odası başkanı Coşkun Güvenç Tepebaşı durağında aracı olduğu için taraflı davrandı  ve krizi çözme girişiminde bulunmadı  ayrıca Tepebaşı minibüs durağında ailesine ait 2 aracı bulunan büyükşehir belediyesi meclis üyesi kişinin sayın başkanımız Ayşe Ünlüce’nin iyi niyetini suistimal etti  ve olağanüstü UKOME toplantısını oluşturup başkanlık ederek kendi menfaatleri doğrultusunda kararlar aldı. " 24 araçlık güzergahta bizi korkutup kovalamak için bizde dahil olmak üzere toplamda 50 araç mavi 23 güzergahında trafiği tehlikeye atarak çalışmaya başladı, araçları üzerimize sürüyorlar, yolu kesip önümüze kırıyorlar çevre yolunda şehir hastanesinden daha önce yolcu almak maksadıyla içinde yolcu dolu araçlarla aşırı yüksek hızlara çıkmaktalar trafiği ve müşterileri can tehlikesine sokmaktalardır. Daha kötü olaylar olmadan önce belediye yetkililerinin olayı ele alması ve bu kaosa son vermesini istiyoruz”