Pes eden taraf Yunanlılar oldu Pes eden taraf Yunanlılar oldu

Odunpazarı Kent Konseyi, cinsiyet eşitliği konusunda önemli bir adım attı. Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği üyeleri, Eskişehir’de cinsiyet eşitliğinin geliştirilmesi ve izlenmesi amacıyla Odunpazarı Kent Konseyi’ni ziyaret etti.

Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı İsmail Kumru, yaptığı açıklamada, “Cinsiyet eşitliği, daha adil ve dengeli bir toplum inşa etmek için hepimizin ortak sorumluluğudur. Bu sorumluluklar dahilinde kamu kurum kuruluşları ve yerel yönetimlerin eşitlikçi bütçe planlamaları dahil kadınların kurumsal yöneticilikleri ve etkilerini arttırmayı önemsiyor bu doğrultuda çalışmalarımızı samimiyetle gerçekleştiriyoruz. Sizlerin ziyareti, bizlere bu sorumluluğun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı” dedi.

Cinsiyet Eşitliği İçin Ortak Çalışma Alanları Belirlendi

Odunpazarı Kent Konseyi üyeleri, cinsiyet eşitliği konusunda daha fazla farkındalık yaratmak ve somut adımlar atmak için kararlılıklarını dile getirdiler. Ziyaret, her iki tarafın da cinsiyet eşitliği konusunda daha fazla iş birliği yapma konusunda istekli olduğunu ve bu doğrultuda somut adımlar atmak için kararlı olduklarını gösterdi.

Görüşme sırasında, Eskişehir’de cinsiyet eşitliğinin sağlanması adına yapılabilecek projeler üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu ve ortak çalışma alanları belirlendi. Bu önemli adımın, Eskişehir’de cinsiyet eşitliğinin güçlendirilmesi ve toplumsal farkındalığın artırılması adına büyük bir katkı sağlayacağına inanılıyor.

Eskişehir'de Cinsiyet Eşitliğine Büyük Katkı

Odunpazarı Kent Konseyi’nin bu girişimi, Eskişehir’de cinsiyet eşitliği konusunda yapılan çalışmalara önemli bir ivme kazandıracak. Cinsiyet eşitliği, toplumsal adalet ve dengeli bir toplum inşası için kritik bir öneme sahip olup, bu tür iş birlikleri ile daha da güçlenecek.