Ehliyet almak istediğiniz zaman özel direksiyon dersi ile yeteneklerinizi geliştirmeniz oldukça önemlidir. Alacağınız özel direksiyon dersi ile kendinizi araç kullanmak için daha hazır ve daha deneyimli hissedebilirsiniz.

Neden İstanbul’da Özel Direksiyon Dersi Almalısın?

Özel direksiyon dersinin amacı araç kullanmaya alışmanız ve trafik ortamınızı tanımanızdır. Bu nedenle özel direksiyon dersi kalabalık bir trafik ortamı olan yerde alınmalıdır ve İstanbul bunun için oldukça uygun bir yerdir.

Özel Direksiyon Dersi Aldıktan Sonra Kaç Saatte Trafiğe Çıkabilirim?

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesine girdiler Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesine girdiler

Belirli bir süre boyunca kişilere özel direksiyon dersi verildikten sonra trafiğe çıkılarak deneme yapılmaktadır. Genel olarak 10 saat özel direksiyon dersi işlendikten sonra kişiler trafiğe çıkarak deneyimlerini pekiştirebilmektedir.

Hangi Ehliyet Kursunu Almalıyım?

Eğer araba kullanmak istiyorsanız ve daha önce hiç araba kullanmadıysanız B sınıfı ehliyet için sürücü kursu kaydı yaptırarak iyi bir başlangıç yapabilirsiniz. B sınıfı ehliyet ile trafikte araba kullanabilirsiniz.

Daha sonra farklı araçlar kullanmak için ehliyetinizi yükseltebilirsiniz. Ehliyetinizi yükseltmek için yine bir sürücü kursu kaydı yaptırmalısınız. Daha sonra aldığınız dersler ve girdiğiniz sınavlar ile ehliyetinizi yükseltebilirsiniz.

Sürücü Kursu Hizmet Belgeleri Nelerdir?

Bir sürücü kursu açmak istiyorsanız bilmelisiniz ki sizden bazı evraklar istenecektir. Bu evrakların eksiksiz olarak tamamlanması ile sürücü kursu açabilirsiniz. Gerekli olan belgeler şu şekildedir;

1.     Sağlık ve sosyal yardım müdürlüğü raporu,

2.     Adli sicil kaydı,

3.     Dilekçe formu,

4.     Kimlik bilgileri,

5.     Kursun açılacağı binanın mülkiyeti.

Tır Ehliyeti Nedir? Nasıl Alınır?

Adından da anlaşıldığı gibi tır ehliyeti, tır kullanmak isteyen kişilerin sahip olması gereken resmi bir belgedir. Kişiler tır kullanmak için belirli sınavlara girerek tır ehliyeti almak zorundadır.

Tır Sürücü Belgesi Almak İçin Hangi Evraklar Gereklidir?

Diğer ehliyet çeşitlerinde olduğu gibi tır ehliyeti almak isteyen kişilerinde bazı evraklar toplaması gerekir. Bu evraklar şu şekilde sıralanmaktadır;

1.     Eğitim belgesi,

2.     Nüfus cüzdanı,

3.     Önceki ehliyet belgeleri,

4.     Biyometrik fotoğraf,

5.     Sabıka kaydı.

Saymış olduğumuz belgeleri eksiksiz şekilde tamamlayarak tır ehliyeti için başvuruda bulunabilirsiniz.

Tır Ehliyeti Kaç Yaşında Alınır?

Diğer ehliyet gruplarında olduğu gibi tır ehliyeti içinde belirli bir yaş sınırı bulunmaktadır. Genel olarak tır ehliyeti için kişilerin 21 yaşını doldurmuş olması gerekir. 21 yaş ve altında olan kişilere tır ehliyeti verilmemektedir.

Tır Ehliyeti Alabilmek İçin Hangi Şartlar Gereklidir?

Genel olarak her ehliyet grubunun şartları değişiklik göstermektedir. Tır ehliyeti almak istiyorsanız, size sunulan şartları yerine getirmelisiniz. İlk olarak tır ehliyeti alacak olan kişinin 21 yaşını doldurmuş olması zorunludur. İstenilen belgelerinde eksiksiz şekilde tamamlanarak teslim edilmesi gerekir. Bu şartları yerine getirdikten sonra tır ehliyeti almak için sürücü kursuna başvurabilirsiniz.