Halk sağlığı için yürüyüşe katıldılar Halk sağlığı için yürüyüşe katıldılar


Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet işçileri Sendikası adına Eskişehir Şube Başkanı Recep Öztürk, “Yaratılmışların en hayırlısı olan insana 24 saat boyunca emek ve hizmet veren, salgın hastalıklarda, savaşlarda ve doğal afetlerde en ön saflarda mücadele veren sağlık emekçileri ne yazık ki yemekhanede çıkan yetersiz yemeklerden dolayı hem aç kalıyorlar hem de kendi sağlıklarını koruyamıyorlar. Fedakâr emekçilerimize reva görülen yemeklerin miktar olarak az besin niteliği ve çeşitliliği açısından yeterli değildir. Yemeklerin içinde kıl, kurt, böcek gibi haşereler çıkarak hijyene dikkat edilmediği de fotoğraflarla defalarca ispatlanmıştır. Yemek yapımında kullanılan malzemenin hijyenine ve temizliğine de önem verilmediği apaçık ortadadır.” açıklamasında bulundu. 
Hem sağlığımızı hem psikolojimizi bozdu
Bu durumun sağlık çalışanlarının hem sağlığını hem de psikolojisini bozduğunu belirten Öztürk, “Sağlıklı bir şekilde karnı doymayan bir insandan fedakârca çalışmasını bekleyemeyiz. Ayrıca yemekhanede haftalık çıkan yemek listesinin o gün verilen yemek ile uyuşmadığı da tespit edilmiştir. Yaşanan tüm bu vahim olayları Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmet İşçileri Sendikası Eskişehir Şube yöneticilerimiz, iş yeri temsilcilerimiz defalarca sözlü olarak Baş Müdürümüzle ve diğer yetkili birimlerle görüşme sağlamıştır. Yapılan görüşmelerde Ekim ayı itibariyle yemek sisteminin Şirkete devredileceği yemekhanede tadilat başlatılacağı tarafımıza aktarılmıştır. Kasım ayının ortasına geldiğimiz halde var olan düzende hiçbir değişim söz konusu değildir.” dedi. 
Geçici çözümler istemiyoruz
Rektörlük, hastane başhekimliğine ve baş müdüre seslenen Öztürk, gerekli adımların atılmasını dilediklerini söyledi. Öztürk, “Basın açıklaması yapacağımız kurumda gündeme geldiğinde yapılan değişimlerin titizliğin geçici çözüm olarak değil süreklilik arz eden çözümlere ulaşmasını istiyoruz. Bu basın açıklamasıyla amacımıza dikkat çekebileceğimizi umuyor; Hastane Yönetimini, endişelerimizi gidermeye ve çalışma koşullarımızı iyileştirmek için harekete geçmeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.