Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, son yıllarda şehir gündeminde yer alan trafik ve otopark sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu. Eskişehir’de pik saatlerde trafik sorununun meydana geldiğini belirten Ataç, Şehir Hastanesi’nin Organize Sanayi Bölgesi ile beraber bölgedeki trafiği daha da yoğunlaştırdığına dikkat çekti.

Serkan Can Zengin'den çevre yolu için öneri Serkan Can Zengin'den çevre yolu için öneri

“Şehirde 3 kişiye bir araba düşüyor”

Dünyanın bütün kentlerinde pik saatlerde trafik sorunu olduğunu belirten Ataç, Eskişehir’de de pik saatlerde trafik sorununun meydana geldiğini belirtti. Ataç, “Organize Sanayi'nin kendi trafik yoğunluğu vardı. Bunu bile bile Şehir Hastanesi'ni oraya yapmanın bir anlamı yok. İkisinin de kendi trafiği var. Allah korusun, hastaneye gidecek bir ambulans o pik trafiğe denk gelse ne olacak? Bu sebeple ambulanslar genelde Yunus Emre Devlet Hastanesi'ni tercih ediyorlar. Bu hastane çok kıymetli. Aşağı Söğütönü’ne yapılsaydı o trafik yoğunluğu olmazdı. 1983 yılında yapılan imar planı çok kötü. 8 katlı binalar ve daracık caddeler ile imar planı yapılmaz. Maalesef zamanında yapılmış. Eskişehir’de 3 kişiye bir araba düşüyor.” ifadelerini kullandı.

“Bakanlar Eskişehir’de hiç maç izlemiş mi”

Stadyumun da yanlış bir bölgeye yapıldığını söyleyen Ataç, “Muttalip bölgesine yapılması lazımdı. Bakan karar verdi diyorlar. Bakan Eskişehir’de hiç maç izlemiş mi? Gül gibi stadyumu yıktılar. Herkes yaya yolu ile gidip maç izliyordu. Şimdi herkes arabası ile maç izlemeye gidiyor. Maç olduğunda Atatürk Bulvarı olsun, Kütahya Yolu olsun, çok kilit oluyor.” şeklinde konuştu.

“Şehircilik vizyon meselesidir”

Otopark konusuna ilişkin de konuşan Ataç, yeraltı otoparkını savunduğunu sözlerine ekledi. Ataç, “Otopark sorunu ancak yeraltı otoparkı ile çözülebilir. İspanya’nın Valladolid şehrinde bütün otoparklar yerin altında. Türkiye’de okul bahçelerinin altına otopark yapılmalı. Zamanında hükümete bunu yazdık, izin vermediler. Şehircilik vizyon meselesidir." dedi.