Şehir turizminin önde gelen şehirlerinden Eskişehir’e turist akını devam ediyor. Hafta sonunda ziyaretçiler, Büyükşehir Belediyesi’nin tematik müzelerine büyük ilgi gösterirken Tarihi Odunpazarı Bölgesi’ndede yoğunluk oluşturdular.

20 yetim çocuk unutulmaz bir gün yaşadı 20 yetim çocuk unutulmaz bir gün yaşadı

Son yıllarda iç turizmin vazgeçilmez şehirlerinden biri haline gelen Eskişehir’de, turizm sezonu yaz aylarının ardından aralıksız devam ediyor.

Hafta sonunda ziyaretçiler, Tarihi Odunpazarı Bölgesi’ndeki müzeler ile Tarihi Odunpazarı Evleri başta olmak üzere Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Kentpark, Porsuk Çayı gondol ve bot turlarına yoğun ilgi gösterdi.

Özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin tematik müzeleri Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Kurtuluş Müzesi, Cam Sanatları Müzesi, Eskişehir Hamam Müzesi, Kent Belleği Müzesi, İmren Erşen Oya Müzesi, Zuhal Yorgancıoğlu Moda Tasarım Müzesi, Berna Türemen Kedi Sanat Evi ve Ali İsmail Türemen Mavi Sanat Evituristlerden büyük ilgi gördü. Müzelerde uzun kuyrukların oluştuğu ve büyük yoğunluk yaşandığı hafta sonunda Türkiye’nin dört bir yanından gelen turistler Eskişehir’in güzelliklerini keşfettiler.

Eskişehir’in değişim ve dönüşümüne hayran kaldıklarını belirten ziyaretçiler, “Eskişehir müzeleri ve şehircilik projeleri ile örnek bir şehir. Çok güzel ve keyifli bir hafta sonu geçirdik. Yaz döneminde de tekrar ziyarete geleceğiz. Herkes Eskişehir’i mutlaka gelip görmeli.” dediler.

Eskişehir’de yerli ve yabancı turistleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce,“Misafirlerimizi şehrimizde ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. Yaz döneminin ardından bu ilginin kış döneminde de kesintisiz devam etmesini çok değerli buluyorum. Eskişehir, turizm sezonu uzayan şehirlerin başında geliyor. Şehrimizin turizm potansiyelini biliyoruz. Çok daha ilerisi için yatırımlarımız ve çalışmalarımız sürüyor. Müzelerimiz, tematik parklarımız, kültür sanat etkinliklerimiz, bot ve gondollarımızlaherkesi çağdaş, Cumhuriyet şehri Eskişehir’e bekliyoruz.” diye konuştu.