Altyapı yatırımlarına ara vermeden devam Altyapı yatırımlarına ara vermeden devam

 Ocak ayında başlatılan “Sivil Katılım Projesi” ile sivil toplum kuruluşlarının (STK’ların) karar alma mekanizmalarına katılımının artırılması, güven ve karşılıklı anlayışa dayalı Sivil Toplum-Kamu iş birliğinin güçlendirilmesi ve gönüllülük için elverişli ve sürdürülebilir bir ortam yaratılmasına katkı sağlanması hedefleniyor. Proje kapsamında yerel düzeyde sürdürülebilir bir sivil katılım mekanizmasının kurulması amacıyla Sivil Katılım Görev Gücü (SKGG) oluşturuldu.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesini temsilen Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Evren Kolsal ve Strateji Geliştirme Şube Müdürü Muharrem Kızılkaya’nın yer aldığı Sivil Katılım Görev Gücü (SKGG); İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Nihat Bahar, Yenikent Mahalle Muhtarı Nezahat Nazik, Mamure Mahalle Muhtarı İnci Ülüğ, Eskişehir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Yasin Bakılan ve Ali Ateş, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ve Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu, BEBKA uzmanları Nigah Tunca ve Fatih Aydın, İnno Derneği (Genç Akademi Spor Kulübü Derneği) proje yöneticisi İbrahim Serdar Koçar ve yönetim kurulu üyesi Canan Ertoğan, Eskişehir Umut Mücadele ve Uyum Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Mehmet Akmeşe ve başkan yardımcısı Emir Yazıcı, Eksi 25 Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Burak Karakaya ve başkan yardımcısı Yasemin Tümkaya Karakaya, Eskişehir Avrupa Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Erhan Akdemir ve yönetim kurulu üyesi Doç. Dr. Duru Şahyar Akdemir, üniversite temsilcileri Prof. Dr. Erol Nezih Orhon ile Doç. Dr. Emrah Ayhan’dan oluşuyor.

Sivil katılım stratejilerinin ve 2 yıllık eylem planlarının geliştirilmesi, uygulanması, izlenmesi ve gerektiğinde güncellenmesinde merkezi bir rol oynayacak olan Sivil Katılım Görev Gücü, iki ayda bir toplanacak. Bu çerçevede 21 Eylül 2023 tarihinde Sivil Katılım Görev Gücü ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda Türkiye Belediyeler Birliği, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü, Dışişleri Bakanlığı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) uzmanlarınca projenin tanıtımı, paydaşların rol ve sorumlulukları ile mevcut durum çalışmalarının sonuçları paylaşıldı.

 Proje kapsamında toplantının öğleden sonraki oturumu ise Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Sivil Katılım Mevcut Durumu ve İhtiyaç Analizi çalışmasına yönelik odak grup toplantısına, Genel Sekreter Yardımcısı Deniz Kaplan ve Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli birimlerinden 29 temsilci katıldı.