Candemir: Eylüllerde ölmedik; eylüllerde doğduk Candemir: Eylüllerde ölmedik; eylüllerde doğduk

Sivrihisar, Eskişehir - Sivrihisar Organize Sanayi Bölgesi'nde altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, bölgedeki ilk fabrika inşaatına Yüklü Cam Dış Ticaret A.Ş. tarafından başlandı. İlçenin ekonomik ve ticari gelişimi açısından büyük önem taşıyan bu adım, Sivrihisar'dan şehir dışına göçü önleyip, tersine göçü teşvik etmeyi hedefliyor.

Sivrihisar İYİ Parti İlçe Başkanı Recep Toptaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Organize sanayi bölgeleri; ülkelerin, bölgelerin, şehirlerin ticari ve ekonomik kalkınmasında önemli rol üstleniyor. Sivrihisar Organize Sanayi Bölgesi de ilçemizin makûs talihini değiştirecek, ticari ve ekonomik olarak kalkınmasını sağlayacak bir proje" dedi.

Toplamda 218 hektarlık alanda 36 parselden oluşan organize sanayi bölgesinde, parsellerin %75’inin satıldığı ve projeleri tamamlanan firmalara ruhsatların verilmeye başlandığı belirtildi. İlk inşaat çalışmasına başlayan Yüklü Cam Dış Ticaret A.Ş.'nin yanı sıra İskur Şişe ve Cam Sanayi A.Ş., İdol Havuz Dış Ticaret Ltd. Şti., Yol Bulan Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Ak Oluklu Mukavva Kutu ve Ambalaj Sanayi Ticaret A.Ş., Çakır Tarım Makineleri Ltd. Şti. de projelerini tamamlayarak ruhsat alma aşamasına geldiler. Ayrıca Anker Madencilik A.Ş. ve Aykut Aybar Makina Parçaları şirketlerinin ise proje aşamasında olduğu açıklandı.

Başkan Toptaş, organize sanayi bölgesinin kuruluşundan bu yana emeği geçen herkese teşekkür ederek, "İlçemiz, bozkırın parlayan yıldızı olacak" ifadelerini kullandı. Toptaş, ayrıca şu an görevde bulunan yönetim kurulu başkanı Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Başkan Vekili Hamit Yüzügüllü, Sivrihisar Belediye Başkanı Habil Dökmeci, Özgür Alp ve Organize Sanayi Bölge Müdürü Kemalettin Ustaoğlu'na ilçe halkı adına şükranlarını sundu.