Jandarma bölgesinin 10 aylık asayiş raporu Jandarma bölgesinin 10 aylık asayiş raporu

Eskişehir'de sokak hayvanlarına ilişkin yeni bir kanun teklifine karşı çıkan kalabalık bir grup, yürüyüş yaparken, tartışmalı bir olay yaşandı. Grup yürüyüş sırasında kendilerine, "Sakat kalan çocuklar için neden ses çıkartmıyorsunuz?" diye tepki gösteren bir vatandaşla gerginlik yaşadı. Olay yerine müdahale eden polis ekipleri, tansiyonu düşürerek olayı kontrol altına aldı.

Sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifi, 12 Temmuz 2024 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına sunuldu. Teklif, toplumun bir kesimi tarafından olumlu karşılanırken, diğer kesim tarafından protesto ediliyor. İsmet İnönü Bulvarı'nda toplanan grup, ellerindeki pankartlarla sloganlar atarak kanun teklifine karşı yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüş sırasında, yoldan geçen bir vatandaşın "Sakat kalan çocuklar için neden ses çıkartmıyorsunuz?" diyerek tepki göstermesi üzerine, grup içinde gerginlik oluştu. Hayvanseverler, adamı provokatör olarak nitelendirip, ona saldırmaya yeltendi. Olayın büyümesini önlemek için polis ekipleri hızlıca müdahale ederek tarafları ayırdı. Polis müdahalesi sonucunda arbede kısa sürede sona erdi ve grup yürüyüşüne devam etti.