34 Avrupa ülkesine ihraç ediyorlar 34 Avrupa ülkesine ihraç ediyorlar

Eskişehir Ayakkabıcılar ve Çantacılar Odası Başkanı Akın Yüksel, okul sezonunun başlamasıyla beraber satışlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yüksel, vatandaşların yeni çanta ve ayakkabı almak yerine eskileri tamir ettirmeye yöneldiğini belirtti. 
“Bu sene gurbetçinin yüzünü görmedik”
Yaz sezonunda yavaş yavaş sona gelinmesiyle beraber ayakkabı ve çanta satışlarına yönelik değerlendirme yapan Eskişehir Ayakkabıcılar ve Çantacılar Odası Başkanı Akın Yüksel, bu sene gurbetçilerden bile umduklarını bulamadıklarını dile getirdi. Yüksel, “Her sene Temmuz 15 ve 30 arasında okul sezonu başlıyor gurbetçilerden dolayı. Giden gurbetçiler çocuklarına okul çantalarını eşyalarını ayakkabılarını kıyafetine kadar buradan alıyor ama bu sene maalesef çok değişik bir sene. Belki son 20 yılın en kötü sezonunu yaşıyoruz. Geçen sene gurbetçiden verim alamıyoruz diye şikâyet etmiştik. Bu sene gurbetçinin yüzünü bile görmedik. Dükkanlarımıza girmeyen çok gurbetçi oldu. Sorduğumuzda hep fiyat pahalılığından deniyor. Buradaki fiyatla yurt dışındaki fiyatı karşılaştırıyorlar. Yurt dışındaki fiyatın daha ucuz olduğunu söylüyorlar.” ifadelerini kullandı. 
“Vatandaş tamire yöneldi”
Bu sene okul çanta ve ayakkabılarındaki fiyat artışına ilişkin konuşan Yüksel, “Fiyatlar yüzde 30, yüzde 50, bazı ürünlerde yüzde 100 farklılık gösteriyor. Bu da insanların bütçesini zorluyor. Bu sene okul çanta ve ayakkabılarından pek bir umudumuz yok. İnsanlar elindeki çantaları, abisinden ablasından ya da akrabalarında kalan çantaları ayakkabıları tamircilere gidip tamir ettirip kullanmaya yöneliyorlar.” dedi. 
“En ucuz çanta 300 liradan başlıyor”
Yüksel, “Şu an çarşıda en ucuz çanta 300 liradan başlıyor. Spor ayakkabılar 250 liradan başlıyor. En pahalı çanta 3 bin liraya kadar çıkıyor. En pahalı ayakkabı da 3 bin liraya kadar çıkıyor. Bu da tabi insanların bütçesini zorluyor. Bu sene kötü bir sene geçirdik. Yazın böyle geçtiyse kışın daha da kötü geçeceğini düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.