Eskişehir-Bilecik Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Nazan Aksaray, “Bu kanunu bir halk sağlığı önlemi olarak sunulmasını reddediyoruz.” dedi. Yaşatmaya yemin etmiş bir meslek grubu olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki tüm milletvekillerinin akıl ve vicdanına seslenmek ve geri dönüşü olmayan hayvan katliamları ile altından kalkılamayacak, çok büyük sorunlar doğuracak, sokak hayvanlarının ölüm fermanı olan kanun teklifinin derhal geri çekilmesini talep etmek için çalışacaklarını dile getiren Aksaray, “Sokak hayvanlarının toplatılması ve katledilmesi demek olan bu kanun taslağını kabul etmiyoruz. Bu kanunu bir halk sağlığı önlemi olarak sunulmasını reddediyoruz.”  diye konuştu.

Hayvanları Koruma Kanunu’nda artık herkesin gayet iyi bildiği görevleri açık olarak yazılan kurumların, görevlerinin gereklerini yerine getirmedikleri için, kendi suçlarını kabul edilemez yeni düzenleme ile sokak hayvanlarına atmaya ve onları cezalandırmaya çalıştıklarını belirten Aksaray, sorumluların başarısızlıklarını böylece maskelemeye çalıştığını kaydetti. Dr. Nazan Aksaray, yetkililere, “Hayvanları Koruma Kanunu’nu neden uygulamadınız? Görevlerinizi neden yerine getirmediniz? diye sordu.

Aksaray açıklamasını şöyle sürdürdü: Sokak hayvanları için üretimin durdurulması, ticaretin yasaklanması, kısırlaştırma, aşılama, yerine bırakma ve gözetim gibi bilimsel, adil ve akılcı çözümler bulunmaktadır. Bilimsel çalışmalar kısırlaştırmanın en etkili yöntem olduğunu göstermektedir. Merkezi ve yerel yönetimlerin bunları gerçekleştirecek insan gücü, araç, gereç, donanım ve finansman kaynağı bulunmaktadır.

EYLEMLER SÜRECEK

Bileşeni olduğumuz Eskişehir Emek ve Demokrasi Platformunun bugün 19.00’da Yediler Parkı’nda kitlesel basın açıklaması olacaktır. Ayrıca 28 Temmuz Pazar günü 19.00’da Ulus Anıtı’ndan Yediler Parkı’na “Yasayı Geri Çek” diyerek yürüyeceğiz ve Yediler Parkı’nda kitlesel basın açıklaması olacaktır. Tüm Eskişehirlilerle yüksek sesle “Yasayı Geri Çek” demek istiyoruz.

Veli Görkem Pala Görevini Bıraktı Veli Görkem Pala Görevini Bıraktı

Eminiz milletvekillerimiz ülkemizin dört bir yanından yükselen seslerimizi duyacak ve büyük hatadan geri döneceklerdir.