Gençlik merkezleri gönüllü eğitmenlerini arıyor Gençlik merkezleri gönüllü eğitmenlerini arıyor

İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer haftalık toplantısında şunları söyledi; “Değerli dostlar nazarı itibarımızda çok büyük anlam ve önemi olanMuharrem Ayının onuncu günü olan yas-ı matem ve devamında aşure günümüzü idrak ettik.

Hissiyatımızda Muharrem matemi ve Kerbela hüznü her mazlum bir Hüseyin her zalim bir Yezid’dir. Sarsılmaz inancımızla, En büyük cihadın zalimin karşısına çıkıp sen haksızsın demek olduğu bilinciyle daima ama daima Kerbela Çöllerinde Şehit Hüseyin olmayı tercih edeceğimize, imanımızla cennet gençliğinin efendisi peygamber efendimizin can paresi Hz. Hüseyin ve Ehlibeytten katledilen o mahsun ve mazlumları andığımız günü yaşadık.

İmam Hüseyin’e, İmam Hasan’a selam olsun ve bir damla su nasip olmayıp baş eğmeyip baş verenlere, ehlibeyte selam olsun diyoruz. Yollarının yoldaşları canlara selam olsun, Yas ı muharrem oruçları, hak lokmaları Allah katında kabul, makbul olsun.

Zalim,zulüm kahrolsun ve dahi dostluk, kardeşlik, birlik,hak, hukuk,vicdan, iyilik var olsun diyoruz.

Değerli basın mensupları bu kürsüden şehrimizde bir anlamda bizi şaşırtmayan, gözümüze takılan dikkatimizi çeken durumları sizin vasıtanız ile kamuoyuyla paylaşmaktayız.

Bu hafta dikkatimizi ısrarla çektiğinden dolayı Eskişehir Tarım İl Müdürlüğünün bir tavrı konumuz.

Buradan bu sebeple kendilerini kutlamıyoruz ve anlatacağımız konunun sonunda kendilerine ne diyeceğimizi bilemiyoruz.

Devletimizin bileşenleri ve kaynaklarınca hükümet tarafından oluşturulan bütçe bakanlıklara çeşitli özellikler dikkate alınarak ülkemiz coğrafyasında Milletimize hizmet olarak bürokratların yönetiminde sunulmaktadır.

Her zaman söylediğimiz gibi kamuda bürokraside liyakat ve hakkaniyet sahibi insanların olması doğruluk, dürüstlük, kamu malına sahiplenme, eşit dağıtma gibi bir durumdan dolayı çok önemlidir.

Eskişehir Tarım İl Müdürlüğü seracılık üretiminin yoğun yapıldığı ilçelerimize yönelik bakanlık desteği olan sera örtüsü hibe destek programını Sarıcakaya, Mihalgazi ve Tepebaşı İlçelerimizde yaptığı toplantılarla sürdürdüğünü izliyoruz.

Bu noktada bizim dikkatimizi çeken bir durum ve konuyu sorduğumuz bazı muhataplarının ilettikleri sonucunda ise şöyle bir detay var.Her programda İktidar Partisi Sayın İl Başkanı ve bazı yöneticilerinin çok ön planda tutulması ve her görüntüde özellikle bulundurulup sanki yapılan hibenin bir parti çalışmasına, parti hizmetine getirilmesi gerçekten oldukça abes bir durum olarak oluşturulmuştur.

Biz siyasetçilerin bu tür toplantılarda olmasına kesinlikle bir itirazımız yok.

Ancak benim bizzat görüştüğüm Ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisine ve İYİ Partiye bu programlarla ilgili bir davetiye yadabir sözlü davet yapılmamıştır.

Gördükki iktidar partisine tüm toplantılarda yer verilmiştir, kendileri adeta ön plan yapılmıştır.

Devamında Sayın İl Başkanı ve Yöneticileri ise bu durumu ve sağlanan destekleri sanki kendilerince dağıtılıyormuş gibisosyal medyalarında paylaşmışlardır. Buradan haraket ile destek sağlanan çiftçilerin seçimi, desteğin usulüyle ilgili insanın aklına ister istemez bazı sorular gelmektedir?

Buradan Tarım İl Müdürüne sesleniyoruz. Programlarınızda İl protokolü olsun, muhatapları olsun asla itiraz etmeyiz. İktidar Partisinin yöneticileri olsun onada itiraz etmiyoruz peki diğer siyasi partiler neden davet edilmez ya da yok sayılır,Yalnızca tek bir parti varmış gibi davranılır? Bu cevabını bizim bildiğimiz ancak kamuoyunun cevabını bilmesi gereken bir sorudur.

Sayın Tarım İl Müdürü siyasete meraklı yada çok seviyorsa bıraksın makamı gelip siyaset yapsın yok makamda kalacağım diyorsan adil ve hakkaniyetli olsun diyoruz. Oturduğu makam millete eşit hizmet gerektirir. Bilinmelidirki Devletin emaneti olan makam sorumluluğunda verilen hizmetler Türk Milletinin vergilerinden sağlanmaktadır.

Bir tarafa yamamaya, alan açmaya yada birilerinin reklamı için kullanmaya hakkınız yok diyoruz ve tüm sorduklarımıza cevap beklediğimizi konuyu özellikle takip edeceğimizi vasıtanızla beyan ediyoruz.

Değerli basın mensupları İYİ Partimizin her geçen gün anlaşılması ve değer görmesinin farkındayız. Milletimizin vereceği her görev başımızın üzeridir. Üzerimize oynanan oyunlar, düzenlenen operasyonlar bizi yıldırmadı yıldıramayacak ve günü geldimi haklılığımız ile bulunduğumuz noktanın götüreceği sonucun mutluluğunu yaşayacağımıza inancımız tamdır. Mücadelemiz, uğraşımız, emeğimiz her daim Hüseyni bir mücadeledir.

Bu yoldan dönmeyeceğiz, bundan taviz vermeyeceğiz ve biz İYİler olarak  şehrimiz ve insanımız diyerek sorunlara sözcü olmaya devam ediyoruz, edeceğiz.

Doğru tektir ve O doğru bizim dilimizde olacaktır, Eğri zaten layığını mutlaka bulacaktır, diyerek saygı ve sevgi ile size iyi çalışmalar diliyoruz.”