Eskişehir-Bilecik Tabip Odası'nda, Eğit-Der, EFOT'ta yapılan fotoğraf sunumu ve söyleşilere katılan Dr. Bülent Kızılkuş "Çöp Ülke, Göçen hayatlar ve Bozdağ'ın kelebekleri” başlıklı fotoğraf sunumunu gerçekleştirdi.
Anadolu Üniversitesi'nde fotoğraf ve kameramanlık okuyan, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olan fotoğraf sanatçısı Aile hekimi, Doktor Bülent Kızılkuş belgesel fotoğrafları ile ilgi çekiyor.
Doktor Kızılkuş, doğa, çevre kirliliği nedeniyle yok olma üzere olan hayvanların, ender bitki örtülerini içeren çalışmaları, insanlarımızın yaşamlarını yansıtan ve ülke ve şehir sorunlarını gözler önüne seriyor. Fotoğraf çalışmaları ve sunumları nedeniyle Doktor Kızılkuş, meslek odaları, demokratik kitle örgütleri ve belediyelerin konuğu oluyor.
Eskişehir-Bilecik Tabip Odası'nda, Eğit-Der, EFOT'ta fotoğraf sunumu ve söyleşilere katılan Dr. Bülent Kızılkuş "Çöp Ülke, Göçen hayatlar ve Bozdağ'ın kelebekleri başlıklı fotoğraf sunumunu gerçekleştirdi. İzleyicilerin sorularını da yanıtlayan Dr. Kızılkuş konuşmasında şu konulara dikkat çekti:
"Dünya kapitalizmin dayattığı plastik ile boğuluyor.Lastiklerden havaya karışan mikroplastikler milyonlarca insanı öldürüyor. Denizler bunlarla doluyor canlı türleri yok oluyor. 550 balık türünün 400 tanesinde toksik plastik atıkların tespit ediliyor, tek kullanımlık kaşık bardak poşet derhal yasaklanmalı.
Yoksa tüm insanlık bunlar ile zehirlenecek, bir şişe suda 250000 plastik patlayacak oluyor ve biz bunu içiyoruz.
Lastikler ana caddelerde ölüm saçıyor.
Göçer işçiler çok korkunç bir emek sömürüsüdür, yerel yönetimler görmemezlikten geliyor ve 1.5 milyon insan sömürülüyor bunun yarısı çocuk eğitim sağlık beslenme barınma ihtiyacı karşılanmadan sömürgecilik düzeni içerisinde yaşayan insanlar...
Bozdağ ‘daki mikro flora ve habitat yapılması düşünülen altın madeni ile yok olacak ve izlediğimiz o kelebekler artık fotoğraflarda kalacak."