Eskişehir Rotary Kulüplerinden Çocuklarda Miyopi Eğitimine Destek Eskişehir Rotary Kulüplerinden Çocuklarda Miyopi Eğitimine Destek



Tek saat uygulaması politik bir karar
Eskişehir’de yıkım veya güçlendirme kararı alınan okulların ardından öğrencilerin başka okullara taşınması sonucu tek saat uygulamasının daha da büyük sorun haline geldiğini ifade eden İduğ, “Eskişehir’de şu an yaklaşık 4 tane okulumuzda yıkım veya güçlendirme kararı çıktı. Bu okullar başka okullara taşındı. Başka okullara taşınınca taşınılan okullarda ikili eğitime geçildi, sabah ve öğlen olmak üzere. Baktığımızda sabah 6.30’da dersler başlıyor. Bazı okullarda 7’de başlıyor. Zaten hava da 7.30 gibi aydınlanmaya başlıyor. Erken, karanlık bir saatte öğrencilerimiz, eğitimcilerimiz yola düşmekte. Bu da çok verimli olmamakta çünkü öğrenci tam uykuyu alacağı zamanda okula gitmekte. İlk iki ders öğrenci de öğretmen de derse uyum sağlayamıyor. Aynı şekilde öğlen okula gidenler de 13.30’da derse giriyor akşam 19.30’da çıkıyor. Kışın havalar 17.00 gibi kararıyor. Karanlıkta ders işleniyor.” dedi. 
Dünyada yaz ve kış saatini uygulamayan birkaç ülkeden biri olduğumuzun altını çizen İduğ, bu kararı tamamen politik, siyasi bir karar olarak değerlendirdiğini dile getirdi.
Dersler verimsizleşiyor
Sabah okulda karanlıkta ders işlenmesi ve akşam da karanlık saatlerde derslere kalınmasının enerji tasarrufundan ziyade enerji israfına neden olduğunu dile getiren İduğ, “Burada iki zarar var. İlki devletimizin okul açık olduğu sürece yakmış olduğu elektrik var, enerji masrafı var, maliyetler artmakta. Bir de bu durumda dersler de çok verimli de olmamakta. Biz zaten ikili eğitime karşıyız. Eskişehir gibi eğitim kalitesinin çok yüksek olduğu, okullaşma oranının çok yüksek olduğu bir şehirde Millî Eğitim Bakanlığı’nın daha hızlı bir şekilde tekli eğitime geçmek için yeterli çalışmayı yapması lazım, okulları açması lazım.” şeklinde konuştu.