Çalıştayın paydaşları bir otelde gerçekleştirilen kahvaltı etkinliğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Çalıştay sonrası yapılan değerlendirme toplantısında konuşan İcracı Sanatçılar ve Müzisyenler Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demir, “2021 yılından bu yana kadar TSMB, gerek müzisyenlerin sosyal güvencesi gerek üniversitelerde konservatuarlarda okuyan çocuklarımızın telif hakkı bilincini kazandırmak adına iki proje yürütmüştür. En son projemiz ise dünya örnekleri ile dünyada müzisyenler nasıl bir telif kazancı elde ediyor, nasıl bir hak paylaşımı elde ediyor, bunları somutlamak için böyle bir projeyi değerli hocalarımızla bugün sonuna getirdik.” dedi. Demir, meslek birliği olarak meslektaşların menfaatleri ve kanunlar çerçevesinde üzerlerine düşen her şeyi yapmaya hazır olduklarını dile getirdi.

ÇALIŞTAY FAYDALI VE VERİMLİ GEÇTİ

Demir, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü’ne teşekkür etmek amacıyla hazırladıkları hediyeyi rektör vekili Ramazan Erdağ’a takdim etti. Erdağ, “Eskişehir’de müzisyenlerin telif hakları, emeklerinin korunması amacıyla düzenlenen çalıştayın şehrimizde yapılmasından, Osmangazi hukuk fakültesinin önemli paydaşlardan biri olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti. Umarım çalıştayda elde edilen sonuçlar sanatçılara, paydaşlara çok faydalı çıktılar oluşturacaktır. Çalıştayın bu kapsamda faydalı ve verimli geçtiğine inanıyorum.” dedi.

ADD ve Eğitim-İş’ten Üniversitelerdeki Konferanslara Tepki ADD ve Eğitim-İş’ten Üniversitelerdeki Konferanslara Tepki

Proje hakkında bilgi veren Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Oğuz, “Eserin bütünlüğü, ses icracısı ile enstrüman icracısının bir araya gelmesiyle sağlanır. Bu nedenle bağlantılı hak sahipliğinden doğan telif kazancının ses icracısı ile enstrüman icracısı arasında hakkaniyetli bir şekilde paylaştırılması önem arz eder. Biz araştırma komisyonumuz olarak İcracı Sanatçılar ve Müzisyenler Meslek Birliği tarafından hazırlanan ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen bu projede, icracı sanatçı ve yorumcuların komşu haklarının dağıtımına fikri mülkiyet hukukunca değerlendirilmesi çalıştayında arkadaşlarımızla 3 gün boyunca ciddi biçimde çalıştık.” ifadelerini dile getirdi.

Toplantı sonunda TSMB tarafından çalıştayda yer alan akademisyenlere anı olarak teşekkür plaketi takdim edildi.