haber :Özlem Biberoğlu

Eskişehir Vadişehir’de park halindeki otomobilin içinde cansız bedenine ulaşılan Tuğba Koç için Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyeleri sessiz kalmadı.

TEKSAN Sanayi Sitesi’nden başkan Ünlüce’ye ziyaret TEKSAN Sanayi Sitesi’nden başkan Ünlüce’ye ziyaret

Eskişehir Kanatlı AVM önünde eylem düzenleyen Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyelerinin sözcülüğünü SES Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Gönül Ateş üstelenerek şu sözleri söyledi; “Bu topraklarda her gün birden fazla kadın ya erkekler tarafından öldürülüyor ya da ölümü kayıtlara şüpheli olarak geçiyor. Kadın cinayetleri haberleri gün içinde defalarca karşımıza çıkıyor ve her geçen gün de sayıları artıyor. Canice katledilen kadınlar istatistiklerde bir bir yerini alıyor. Ne o cinayetler münferit, ne de o kadınlar istatistiklerdeki sayılardan ibaret. Bizler biliyoruz ki o sayıların ardında yatan gerçekler yok sayıldıkça sayılar artıyor, artacak”

YAŞAM MÜCADELEMİZ ZORLAŞIYOR

İstanbul Sözleşmesi’nden tek imzayla çıkıldığını, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, etkin uygulanmadığını söyleyen Ateş; “yıl 2021’de toplam 280 kadın cinayeti işlenmişken 2022’de bu sayı 334’e, 2023’te ise 315’e çıktı. 2024’ün ilk 8 ayında ise en az 261 kadın cinayeti gerçekleşti ve aynı şekilde şüpheli kadın ölümleri sayısı da artarak devam etti. Bu aklın 22 yıllık karnesinde kadınlara reva gördüğü emeği ucuzlaştırma, güvencesizleştirme, yoksullaştırma, bakım yükünü kadınların sırtına yükleme, kadınları ve çocukları şiddetten koruyan yasalara saldırma, şiddeti önleme mekanizmalarını etkin çalıştırmama… İşte bu karne bugün biz kadınlar için her gün biraz daha zorlaşan yaşam mücadelesinin bizzat sorumlusudur” ifadelerini kullandı.

EŞİTLİĞİN VE ÖZGÜRLÜĞÜN DÜNYASINI KURACAĞIZ

Kadınlar ve çocuklar için mücadeleye devam edeceklerini dile getiren Ateş; “Cebinde koruma kararıyla bu şehrin sokaklarında katledilen Ayşe Tuba Aslan’ı korumayanlar, Gülistan Doku’yu yıllardır bulmayanlar, Rabia Naz’ın şüpheli ölümünü açığa çıkarmayanlar; Narin’in, Tuğba Hemşirenin hesabını soracağımızı, bu davaların takipçisi olacağımızı bilsin. Gerçek eşitliğin ve özgürlüğün dünyasını kuracağız!” dedi.

İNTİHAR DEĞİL CİNAYET

Tuğba hemşire için yapılan eyleme katılan kuzeni Melisa Taş genç hemşirenin ölümünün intihar değil cinayet olduğu iddialarında bulundu. İddialarını şu sözlerle açıkladı; “Tuğba Koç 25 yaşında genç bir hemşireydi. 3 Eylül sabahı aracında şüpheli bir şekilde boğazı 3 yerinden kesilerek vahşice öldürülmüş bir halde cesedi bulundu. İntihar eden biri boğazını 3 yerden birden derin bir şekilde kesebilir mi? Tuğba intihar öncesinde eşine mesaj atmışsa çok sevdiği annesine de bir veda mesajı atmış olmaz mıydı, bahsedilen mesajlar gerçekte kim tarafından gönderildi…Tuğba hemşirenin tüm sevenleri olarak şüpheli ölümündeki bütün soru işaretlerimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.