İlk yardım sporda da hayat kurtarır İlk yardım sporda da hayat kurtarır

 Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı bölgesinde yer alan ve sosyal amaçlı kullanılmak üzere Türk Dünyası Vakfı’na tahsis edilen binanın amacı dışında kullanılmasına ilişkin konuştu. 
“Hakim Evi açmışlar”
Odunpazarı bölgesindeki Yeşil Efendi Konağı’nın yanındaki binaya Hâkim Evi tabelasının asıldığını ve birkaç gün önce sosyal medyada binanın Hakim Evi olarak açıldığına dair haber işittiklerini ifade eden Kazım Kurt, konuya yönelik açıklama yaptı. Kurt, “Konağın yan tarafındaki bina Odunpazarı Belediyesi’ne ait Türk Dünyası Vakfı’na tahsis edilmiş ama sosyal amaçlı kullanılmak üzere tahsis edilmiş. Türk Dünyası Vakfı bunu otel olarak kiraya vermiş. Uzun süre otel işletilemedi. Şimdi süresi dolduğu için biz kaymakamlıktan tahliyesini istedik buranın ama bu esnada gördük ki orada bir Hakim Evi tabelası asılmış.” dedi. 
“Bize danışmadan tahsis edemez”
Kaymakamlığın binanın tahliyesi için 12 Eylül tarihini verdiğini ifade eden Kurt, “Biz tahsisi geri almak için uğraşıyoruz çünkü Türk Dünyası Vakfı bunu amacına uygun kullanmadı bu yüzden biz tahsis ya da kira süresi dolduğu için tahliyesi için kaymakamlığa başvurduk. Biz orada kendi ihtiyaçlarımız doğrultusunda bir hizmete yönelik mekân yaratmak istiyoruz. Türk Dünyası Vakfı bize danışmadan orayı başka birine veremez, kiralayamaz, tahsis edemez. Dolayısıyla biz de ev sahibi olarak bizle muhatap olmak zorunda. Hakim Evi de bizle muhatap olmak zorunda buranın sahibi Türk Dünyası Vakfı değil, Odunpazarı Belediyesi.” şeklinde konuştu.