Es Es Sümer Alpagut'a fark attı Es Es Sümer Alpagut'a fark attı

Bursa Dragon Cup 2024, Bursa Dağyenice-Nefes Tesisleri'nde 28 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Çeşitli etkinler ve oyunların yer aldığı bu prestijli etkinlikte Türkiye’de ilk defa "Kadın" kategorisinin açıldığı yarışlarla tarihe geçti. Kadın kategorisinde yarışanEskişehir’den Amazonlar Dragon Takımı, büyük bir başarıya imza atarak Türkiye’nin İlk Kadın Dragon birincilik kupasını alarak tarihe geçti.

Kadın kategorisinde Amazonlar Takımı'nın yanı sıra, Uludağ Kadın Dragon Bot Takımı ve Marsala Kadın Dragon Bot Takımı da yarıştı. Uludağ Kadın Dragon Bot Takımı ikinci, Marsala Kadın Dragon Bot Takımı ise üçüncü sırada yer aldı.

Kupa sevinci sonrasında Amazonlar Takımı Kurucu Başkanı ve Kaptanı Özlem KanatÖrneksoy“2019’dan bu yana farklı şehirlerdeki (Gaziantep, İstanbul, Sakarya, Aydın, İzmir, Muğla ,) 19 yarış ve etkinliğe katıldık, uzun zamandır dragon yarışlarında  “Kadın Kategorisi” açılması  için mücadele veriyorduk. Türkiye’nin tek Kadın Takımı olarak dragon yarışlarında karma takımlarla yarışıyorduk.Kadınların sporda temsilinin önemini vurgulayarak daha çok kadıntakımı ile ve eşit şartlarda yarışmak istiyorduk. Bursa-Dağyenice Dragon Cup bugün tarihe bir not düştü. Yıllardır erkeklerle yarıştığımız suda “görülmeyen” başarımızın görünür olması bizim için en önemli değerdi. Türkiye'nin ilk kadın dragon birinciliğini kazandık! Bu başarı, sadece takımımızın değil, aynı zamanda kadın gücünün zaferidir.Uludağ ve Marsala Kadın Takımlarını gönülden tebrik ediyorum. Bu yarış bizim için kadın dayanışmasının ve gücünün en güzel örneklerinden birini oluşturdu. Diğer tüm takımlarla da birebir görüştük, el emeği kolyelerimizi, plaketlerimizi paylaştık ve bir sonraki yarışlara dahafazlakadın takımı için sözlerimizi aldık. “Kadınız, Ayrımsız, Buradayız” dedik; çalıştık, inandık ve başardık! Eskişehir gibi denizi olmayan bir şehirden su sporları yarışlarına katılmak ve kadın olarak katılmak ayrıca çok gurur vericiydi. 27 Temmuzda Eskişehir’de gerçekleşecek Dragon Yarışlarında da kadın kategorisi açılacak ve orada da Amazonlartakımımız 2 takım çıkaracak. Türkiye’nin diğer illerindeki yarışlarda da eşit yarışabilmek ve sporda kadın temsilini arttırmak istiyoruz.” sözleriyle duygularını ifade etti.