Başkan Ünlüce Fransa'da zirvede Başkan Ünlüce Fransa'da zirvede


İYİ Parti İl Başkanı Serdar Ulucan, gündeme ilişkin basın açıklaması düzenledi. Son günlerde gündemi meşgul eden Odunpazarı bölgesindeki kaçak yapılara yönelik konuşan Ulucan, “Kaçak yapıları sıradan vatandaş değil, iktidar çevreleri tarafından şımartılan para babaları yapmaktadır.” açıklamasında bulundu. 
“Vatandaş Değil, Para Babaları Yapıyor”
Son günlerde Odunpazarı Karabayır mevkiinde yapılan kaçak yapılara ilişkin konuşan İYİ Parti İl Başkanı Serdar Ulucan, İYİ Parti olarak bu gibi durumlarda tavırlarının ve duruşlarının net olduğunun altını çizdi. Ulucan, “Burada önemli olan konu devletimizin yönetim kadrolarında bulunan kişilerin, Hükümetten aldığı destekle ve yıllardır yapılan yanlış politikalar üzerine bir af ülkesi haline dönüştürülen memleketimizde, vatandaşın kendince zaten af çıkar diyerek elinin cesaretlenmesi bu ve bunun gibi durumlara tevessül ederek kanun dışı işlere rahatlıkla girişim yapabilmesidir. Üstelik bu örnekte kaçak yapı yapanlar sıradan vatandaşlar değil, iktidar çevreleri tarafından şımartılan para babalarıdır. Garip gurebanın evini yıkanlar söz konusu sırtını iktidara dayayanların saray yavrusu yapılarına sessiz kalmaları bizleri derinden yaralamaktadır.” şeklinde konuştu. 
“Rantı Değil, Millet Çıkarını Korumaya Davet Ediyoruz”
Çevre Şehircilik İl Müdürü Hikmet Çelik’e ilişkin konuşan Ulucan, “Yüzde 97’si saraya yakınlığı ile bilinen şirkete ait olan Alpagut sınırları içerisinde yapılması planlanan ve bölgedeki tarımı, doğal yaşamı ve orada yaşayan bütün hemşehrilerimizin yarınlarını etkileyecek bir rant kapısının savunuculuğunu yaparken, Hazine arazilerine kaçak Yapı inşası, ağaç katliamı ve benzeri konularda sessiz kalmalarına anlam veremiyoruz. Yıllardır Tahrip edilen adalet düzeniyle beraber bir kısım yandaşın ceplerinin doldurulması konusuna şiddetle karşı çıkıyoruz. Devletimizin kadrolarında yöneticilik yapan kişileri süte su katıp vatandaşımıza sunmayı bırakarak, Hz. Ali efendimizin de söylediği gibi,” Devletin dini, Adalettir” sözünü kendilerine şiar edinerek birilerinin rantı değil, milletimizin ve devletimizin çıkarlarını korumaya davet ediyoruz.” dedi. 
“Toplantıda Parti Mensubunun Olması Doğal”
CHP İl Başkanı Talat Yalaz’ın Alpagut’a gitmesine gelen eleştirilere yönelik de konuşan İYİ Parti İl Başkanı Serdar Ulucan, “Sonuç olarak biz demokratik bir ülkeyiz. Kendi yerelimizde, şehrimizde olan bütün durumlarda da siyasi etki ve etkenler vardır. Bizim Odunpazarı ilçe başkanlığımızdan arkadaşlarımız da toplantıya katıldı, çeşitli gözlemlerde bulundu. Çeşitli değerlendirmeler de yaptık. Burada tabi ki şehrimizdeki bütün siyasi partilerin bütün kronolojik yapısını, jeopolitik yapısını etkileyecek konumda olan girişimlere karşı gerek pozitif gerek negatif anlamda söylem gerçekleştirmeleri çok normal. Fakat bunu kendilerine siyasi malzeme olarak, provakatif eylemler içerisine girilmesine de biz İYİ Parti ailesi olarak karşı çıkıyoruz. Çünkü milletin artık bunun gibi kaostan beslenerek değil biraz doğru şekilde doğru noktaları gözlemleyerek yapılması gerekiyor. Evet orada bir siyasi parti il başkanının bulunması, parti mensubu kişilerin bulunması çok doğal.” yorumunda bulundu. 
“Kışkırtmalara Karşıyız”
Ulucan, sözlerine şu şekilde devam etti: “Orada yüzde 97’si özel bir şirket, yüzde 3’ü devlete ait bir yapı. Madem bu şekilde bizim yeraltı zenginliklerimiz çıkartılacaksa biz İYİ Parti olarak bunun devlet eliyle yapılmasını; birilerine peşkeş çekilmesini doğru bulmuyoruz. Vatandaşı da devlete karşı kışkırtmalarını da her türlü yanlış buluyoruz.”