Tüm Emeklilerin Sendikası Eskişehir Şubesi, Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin için şube binasında basın açıklaması düzenledi.

Öğrencilerle yeşil ulaşımın yolculuğu Öğrencilerle yeşil ulaşımın yolculuğu

Şube Başkanı Nalan Karagöz, geçmiş yıllarda yaşanan çocuk ölümlerinin ardından çocuklar için yaşanabilir ve güvenili politikaların oluşturulmadığı için Narin'in öldürüldüğünü ifade etti. Karagöz, "Kutsal aile düzeni adına kadınlar ve çocuklar öldürülüyor, savunmasız çocuklar tarikatlara teslim ediliyor, istismara uğruyor, kaçırılıyor bu ülkede. İktidar, cezasızlık politikalarıyla kadın ve çocuk faillerine güç veriyor. İstanbul Sözleşmesi gibi kadını ve çocuğun yaşam hakkını koruyan güvenceler ortadan kaldırılarak, katiller cezasızlık ile korunuyor. Kadın ve çocuk hakları alanındaki kazanımlar tek tek ortadan kaldırıldığı, kadına ve çocuğa karşı şiddeti önleyici hiçbir yaptırım uygulanmadığı için,, kadın ve çocuk ölümlerinin giderek artması kaçınılmaz hale geliyor." dedi. 


Kadın cinayetlerini durdurmanın ve çocukları korumanın mümkün olduğunun altını çizen Karagöz, "5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu var, tıpkı 6284 gibi. Kanunlar etkin uygulansın ki çocuklar özgürce yaşayabilsin diye Lanzarote Sözleşmesi var, tıpkı İstanbul Sözleşmesi gibi. Uygulansın ki başka Narinler öldürülmesin. Narin'in katilleri yüzlerce kadının ve çocuğun ölümüne neden olan, gerici düzendir. Hukukun, adaletin ortadan kaldırıldığı bu düzeni kabul etmiyoruz." şeklinde konuştu. 

Lanzarote Sözleşmesi'nin derhal uygulamaya geçmesi gerektiğinin altını çizen Karagöz, "Bugün, Narin ve kaybolan binlerce çocuk için utanıyoruz ve adalet istiyoruz. TÜİK 2016 yılından beri kaybolan çocukların verilerini açıklamıyor. Gerçekleri susarak ortadan kaldıramazsınız. Daha kaç çocuk Narin gibi hayattan koparılacak küçücük yaşta başka Narin'ler ölmesin diye, ayda 1000 çocuğun kaybolduğu bu ülkede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nı göreve davet ediyoruz." diyerek çağrıda bulundu.