Eskişehir Vali Yardımcıları Adem Keleş ve Yakup Güney, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’yi ziyaret etti. Görüşmede Başkan Küpeli, OSB’de yürütülen çalışmalar, devam eden projeler ve yeni yatırımlar hakkında detaylı bilgiler verdi.

Başkan Nadir Küpeli, Eskişehir OSB'nin yalnızca sanayi ve ticaret alanındaki faaliyetleriyle değil, eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda da öncü rol üstlendiğini vurguladı. Gelecek hedeflerinden de bahseden Küpeli, “Eskişehir OSB olarak, sanayi ve ticari hayatın yanı sıra eğitim, sosyal ve kültürel etkinliklerde de öncü rol üstleniyoruz. Sanayicilerimizden aldığımız güçle hem Eskişehir’e hem de ülkemize hizmet etmeye devam ediyoruz. Türkiye’nin önde gelen organize sanayi bölgelerinden biri olarak hedeflerimiz büyük. 2030’a kadar devreye girecek yeni yatırımlarla çalışan sayımızı 75 bine, ihracatımızı ise 5 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Eskişehir OSB’nin, gelişmiş altyapısı, nitelikli iş gücü ve stratejik lojistik konumu ile yatırımcılar için cazip bir bölge haline geldiğini belirten Küpeli, “Eskişehir OSB son yıllarda yatırımcıların yoğun talebi ile karşı karşıya.Eskişehir Valiliğimiz başta olmak üzere, ilgili tüm kamu kurumlarının katkılarıyla yeni yatırım alanları kazandırmaya çalışıyoruz. Yüksek katma değerli sektörlerde üretim yapan sanayi kuruluşlarının yatırımlarına öncelik veriyoruz” diye konuştu.

Eskişehir Vali Yardımcısı Adem Keleş Eskişehir’in Türkiye’nin sayılı sanayi kentlerinden biri olmasında Eskişehir OSB’nin büyük katkısı olduğunu belirtti. OSB yönetiminin başarılı bir yönetim anlayışı sergilediğini ifade eden Keleş, gerçekleştirilen çalışmalar ve yeni yatırımların şehrin geleceği açısından umut verici olduğunu söyledi. Vali Yardımcısı Yakup Güney ise Eskişehir sanayisinin gelişimi için başta sayın valimiz olmak üzere valiliğin ve ilgili kurumların tüm destekleri sunduklarını ve bu desteklerin devam edeceğini ileterek, Eskişehir OSB ile iş birliği içinde çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

Tepebaşı Örnek Projelerini Berlin’de Anlattı Tepebaşı Örnek Projelerini Berlin’de Anlattı