Üniversiteliler gelmedi apartlar boş kaldı Üniversiteliler gelmedi apartlar boş kaldı


Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Ahmetcan Günay, odada düzenlediği basın açıklamasında 2024-2025 eğitim öğretim döneminde yüzde 50 oranında zam talebinde bulunacaklarını söyledi. 
“Geçim sıkıntısı yaşıyoruz”
9 eylülde okulların açılacağını belirten Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Ahmetcan Günay, “Biz servisçi esnafı olarak okul dönemlerinde 9 ay çalışan, 3 ay aracını yatıran bir sektörde çalışmaktayız. 9 aylık kazancımızı 12 aya bölüyoruz. Geçim sıkıntısı yaşıyoruz. Günümüz şartları ve gelen zamlar gerçekten çok ağır. Araçlar büyük, akaryakıt en büyük giderlerimizden biri. Sanayi giderlerimiz yüzde 100’lük zam oranına geldi. Geçen sene 10. Ayında tarife almıştık. Bizler bu zamana kadar servis sektöründe zam talebinde bulunmadık. Önümüzdeki UKOME toplantısında 2024-2025 öğretim döneminde öğrenci tarifesinde zam talebinde bulunacağız. Zam talebimiz şu anda yüzde 50 gibi bir oranda gözüküyor. Halkımızın bizi anlamasını rica ediyoruz.” dedi. 
“S plaka olmayan araçlara dikkat”
Velileri S plaka olmayan araçlar ve rehber personel konusuna karşı da uyaran Ahmetcan Günay, “S plaka olmayan araçlar korsan araçlara giriyor. En değerli varlıklarınızın tehlikede olduğunu belirtiyor. S plaka olmayan araçlara öğrencilerinizi vermemeniz. S plakalı araçlarda ilkokul ve ortaokullarda rehber personel bulundurma zorunluluğu vardır. Buradan da Eskişehir halkına sesleniyorum, okullar açıldığında ilkokul ve ortaokul öğrencilerini servisle gönderenler için dikkatle araçta rehber olmasına önemle dikkat etsin. Rehbersiz araçlara öğrencileri teslim etmeyiniz.” şeklinde konuştu. 
“21 hattın güzergahları onaylandı”
Son olarak 18 temmuzda Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu genel başkanı tarafından Eskişehir UKOME temsilcisi olarak seçildiklerini belirten Ahmetcan Günay, “Dün de bir olağanüstü toplantımız vardı. 21 hattın güzergahları oy birliği ile onaylandı. Buradan minibüsçü esnafımıza da hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.”