Odunpazarı Belediyesi’nin Yaz Eğitim Kursları açtı. Nefes ve duruş egzersizlerinden kişisel gelişime çok sayıda branşta açılan atölyeler, kadınlardan büyük ilgi görüyor.

Odunpazarı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, Yaz Eğitim Kursları açtı. Diksiyon, Meditasyon ve Kişisel Gelişim branşlarında gerçekleşen derslerde, “Nefes Ve Duruş Egzersizleri”, “Çakra ve Meditasyon”, “Diksiyon ve Ses Egzersizleri”, “Türk Dili (Türkçe Vurgu ve Tonlamalar, Akıcı Estetik Konuşma Çalışmaları)”, “Yüz Yogası” ve “Kişisel Gelişim Eğitimleri” gibi konular işleniyor.

Kadınların yoğun ilgi gösterdiği derslerin başında “Diksiyon ve Ses Egzersizleri” geliyor. Diksiyon ve Ses Egzersizleri derslerinde sözsüz mesajlar, jestler, göz ve baş hareketleri, beden duruşu, yüz ifadeleri, nefes egzersizleri ve nefes teknikleri gibi konular işleniyor.  Kadınların yoğun ilgi gösterdiği atölyede kadınlara nefes egzersizleri, diyafram tekniği ile nefes açma çalışmaları da yaptırılıyor.

Nesli tükenme tehlikesi altında olan ‘Anadolu Vaşağı' Eskişehir'de görüldü Nesli tükenme tehlikesi altında olan ‘Anadolu Vaşağı' Eskişehir'de görüldü

Kadınların ilgi gösterdiği bir diğer ders de “Çakra ve Meditasyon”. Çakraların insan bedeni üzerindeki enerji merkezleri olduğunu belirten yetkililer, “Çakra ve Meditasyon” dersinde farklı frekanstaki enerjinin giriş kapısı olma özelliğini taşıyan çakralar ile çalışma yaptıklarını söyledi. Meditasyonda ise egzersiz, müzik ve dansın çakralar üzerindeki etkisi üzerine çalıştıklarını ifade eden yetkililer, “Pozitif frekansları yakalamak bizim dersimizin genel içeriğini oluşturmaktadır. Derste ayrıca gözle görülmeyen canlı bedenin çevreleyen enerji kalkanı ve alanı olan aura üzerinde de duruyoruz” dedi.

Editör: Mustafa YILDIRIM