Ayşenur bir barış aktivistiydi Ayşenur bir barış aktivistiydi

 
Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’ın istifasının ardından vekaleten göreve getirilen yeni Rektör Kemal Şenocak ilk kez konuştu.
Şenay Bilik Yıldırım/Eskişehir
Şenocak rektörlüğü döneminde Anadolu Üniversitesi rektörü olan Prof. Dr. Fuat Erdal’ı tanıdığını ve istifası sonrasında Prof. Dr. Erdal ile telefonda görüştüğünü anlatan yeni Rektör Kemal Şenocak, “Kendisi görevden alınmadı, istifa etti, kendisi ile görüştüğümde sağlık sorunları nedeniyle istifa ettiğini söyledi.” şeklinde konuştu.
2018-2022 yılları arasında ESOGÜ rektörü olan Şenocak şu anda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğretim üyesiydi. Görevin geçici olarak kendisine verildiğini aktaran Şenocak, “Rektörlüğü kalıcı olarak sürdürme amacım yok,  yeni rektör atanana kadar vekaleten göreve geldim. YÖK’te boşalmalar olduğunda, daha önce bu şehirlerde görev yapan YÖK üyelerini atama yoluna gidilir, dolayısıyla ben de daha önceden Eskişehir’de görev yaptığım için kurumsal sürdürülebilirlik açısından, şehri bilen birinin görevlendirilmesini uygun buldukları için ben görevlendirildim.” İfadelerini kullandı.