Türkiye gündemini yoğun bir tempoyla takip ederken, İYİ Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Gürol Yer, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomik zorluklar, hayat pahalılığı ve temel ihtiyaçlara erişimde yaşanan sıkıntıların giderek derinleştiğini vurgulayan Yer, sığınmacı sorunu ve siyasi çözüm süreci tartışmalarını da eleştirdi.

Gürol Yer, ülkenin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, "Cumhuriyet değerlerine ve milli egemenliğe sahip çıkma mücadelemizi sürdüreceğiz. Ekonomi, eğitim ve sağlık sistemindeki yozlaşma artık göz ardı edilemez hale geldi," dedi.

Yerden Karanlik Sehir Eskisehir Tepkisi

Yer, ayrıca vatandaşların gündelik hayatta yaşadığı sorunlara da değinerek Eskişehir özelinde yaşanan aydınlatma sorununu gündeme taşıdı. Özellikle Odunpazarı ilçesinin mahallelerinde yapılan yerinde tespitler sonucunda, şehirde pek çok noktada aydınlatma yetersizliği olduğunu belirtti.

Tepebaşı Ülkü Ocaklarına Yeni Atama Tepebaşı Ülkü Ocaklarına Yeni Atama

"Eskişehir’de Aydınlatma Yetersizliği Büyük Bir Sorun"

Odunpazarı ilçesinde başlatılan ve İYİ Parti'nin Kent Çalışmaları Birimi tarafından yürütülen bir çalışmaya değinen Gürol Yer, “Eskişehir’in birçok mahallesi, bulvarı ve sokağı karanlıkta kalıyor. Özelleştirilmiş elektrik dağıtım şirketi OEDAŞ'ın, bu duruma acilen çözüm bulmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Kent Çalışmaları Birimi'nin raporuna göre, Karapınar, Çankaya, Erenköy, Büyükdere ve Gültepe mahallelerinde ciddi aydınlatma sorunları mevcut. Yer, Eskişehir'in "karanlık şehir" haline geldiğini belirterek şunları kaydetti: "Vatandaşlarımızdan gelen şikayetleri derledik ve yerinde incelemelerde bulunduk. Özellikle Karapınar-Çankaya arasındaki Altay Caddesi'nde hiç aydınlatma yok. Erenköy Mahallesi'nde de pek çok sokakta lambalar yanmıyor. Kredi Yurtlar Kurumu önü gibi yoğun kullanılan alanlar bile karanlık."

Gürol Yer, söz konusu mahallelerde yapılan incelemelerin ardından OEDAŞ'a çağrıda bulunarak, “Halkımız bu hizmeti hak ediyor. Aydınlatma sorunu çözülene kadar takipte kalacağız” diye ekledi.

Yer, son olarak İYİ Parti olarak halkın sorunlarının çözümü için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, "İnsanlarımızın hakkı olan hizmetlerin takipçisi olacağız, halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz" dedi.