Yunus gibi platformu Yunus Emre Çalıştayı düzenliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Sevim Şahin, “Yunus Emre, sadece Türkiye değil, tüm dünya için evrensel bir sevgi ve barış elçisidir. Onun sözleri, yüzyıllardır kalplerimize dokunmakta, insanlığın ortak değerlerine ayna tutmaktadır.

Eskişehir, bu büyük şairin manevi mirasına sahip olan, onu çok yönlü yaşaması, ulusal ve küresel düzeyde çok daha fazla yaşatması gereken önemli bir şehirdir. Bu mirası daha iyi tanıtmak, genç nesillere aktarmak ve Yunus Emre kültürünü daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla katılıma açık bir çalıştay düzenlemeye karar verdik.

Bu çalıştayda, Yunus Emre’nin eserlerini ve felsefesini ulusal ve küresel olmak üzere daha geniş kitlelere tanıtmak; her ölçekte Yunus Emre kültürünü yaygınlaştırmak için yapılabilecek çalışmaları ve faaliyetleri katılımcı bir anlayışla ele alacağız. Ortak akıl tekniği ile şekillendireceğimiz bu fikir üretmen etkinliğinde, Yunus Emre'nin düşüncelerini yaşatmak ve onun hoşgörü iklimini yaymak adına değişik alanlarda yapılabilecekler konusunda katılımcıların değerli görüş ve önerilerini duymak istiyoruz.Çalıştayda elde edilen fikirler daha sonra ilgili kurum, kuruluş ve kişilerle kamuoyunun dikkatine sunulacak; ilgi gören fikirlerin gerçekleştirilmesi yönünde proje esaslı çalışmalar yapılmasına çaba gösterilecektir.

Yunusemre'de dost evi açıldı Yunusemre'de dost evi açıldı

Çalıştay tarihi, saati ve yeri:

Tarih: 14 Eylül 2024 Cumartesi saat: 13.00

Yer: Eskişehir Büyükşehir Kültür Merkezi (Taşbaşı, Kırmızı Salon)

Yunus Emre’nin sevgi, barış ve kardeşlik dolu dünyasını birlikte daha da geniş kitlelere ulaştırmaya çağırıyoruz.

Sevgi, barış ve kardeşliğin izinde, Yunus Emre’yiyaşatmak dileğiyle...”