açıklamanın tamamını haber sonundaki videodan izleyebilirsiniz

31 Mart tarihinde seçilerek göreve başlayan CHP’li belediye başkanı Habil Dökmeci, ES TV’de yayınlanan televizyon programında, eski belediye başkanı Hamid Yüzügüllü döneminde yapılan usulsüz işler ve harcamalar olduğu yönünde açıklamalar yapmıştı, bugün basın mensupları ile buluşarak hakkındaki iddialara yanıt veren Hamid Yüzügüllü; “Bu şekilde kamuoyunda gündeme gelmesinden üzüntü duyuyorum bana ve ekibimize yöneltilen suçlamaları yanıtlamak istiyorum.” diyerek açıklamalarda bulundu. Ekibi ile birlikte 10 yıl Sivrihisar için çalıştıklarını ve bu süreçte Sivrihisar’ı belli bir noktaya getirdiklerini ifade eden Yüzügüllü, “Bugün Sivrihisar yalnız Eskişehir’in değil Türkiye’nin bir değeri olmuştur. Biz yerel seçim sonuçlarına saygı duyuyoruz, Allah yolları açık etsin. Ancak mevcut başkanın yönetimimize ve ekip arkadaşlarıma yönelttiği suçlamaları kabul etmiyor ve hepsinin cevabını belgelerle veriyoruz.” dedi.

31 Mart’ta seçilerek göreve başlayan CHP’li belediye Başkanı Habil Dökmeci’nin açıklaması: “31 Mart’ta görevi devraldıklarında Sivrihisar’ın SGK borcu yoktu, ancak devraldığımız gün 11 milyondan fazla kredi borcu vardı. 2. Olarak da sokak sağlıklaştırma için 2. kredi 10 milyon liraydı. Toplam 21 milyon 446 bin kredi borcu vardı. Bunun yanı sıra Mart ayında, ben mazbatamı alana kadar yani 39 günde 33 milyon lira harcandığını gördük. Demesinler ki borçsuz devrettik, devraldığımızda kasada 380 bin lira vardı.”

Eski Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’nün yanıtı: “Evet belediyenin SGK’ya borcu yoktur, belediyenin 11 milyon liralık İller Bankası’ndan kredisi vardır, bu 8 yıllık bir borçtur, taksitli bir kredidir, 2028 yılı sonunda kadar ödenecektir. Dönemimizde İller Bankası’ndan bize borçlanma limiti tanımasını istedik o da bize 10 milyonluk bir kredi tanımladı. Soruyorum tanımlanmış kredi limiti ile borçlanmış mı olursunuz, bu kredi kullanılmadığı halde belediye borcu olarak gösterilmektedir. Böyle bir mantık olur mu? 1 Mart’ta kasamızda 33 milyon para olduğu iddia ediyor. 10 yıl boyunca hiç bir zaman belediye hesaplarında 33 milyon lira parayı bir arada görmedim. Dökmeci’nin sözünü ettiği 33milyon liralık harcama Mart ayı başından itibaren değil, Ocak ayı başından itibaren yapılan harcamadır, 33 milyon 4 ayda hizmetlere belediyenin hizmetlere harcadığı paradır. Şöyle açıklayayım; belediyenin 2024 bütçesi 300 milyon liradır, 4 ayda mazot lastik kağıt vatandaşın hizmet ihtiyacını gidermek için harcanan paradır, bu. Kaldı ki; belediyeler her yıl düzenli olarak denetlenir, böyle bir sorun olmuş olsa defalarca ortaya çıkardı. 5 Nisan’da belediye kasasında 5 milyon 320 bin lira para olduğunu kanıtlayan dekontu sizinle paylaşıyorum. Kamuoyu yanlış bilgilendirildiği için bu açıklamayı yapmak zorunda kaldık. İnsanları karalamaya kimsenin hakkı yoktur.

Başkan Habil Dökmeci’nin açıklaması: Belediye başkanına kullanmak üzere satın alınan makam aracı, noterden satışa çıkarılıyor ve başkan bu aracı kendisi satın alıyor, Hamid Yüzügüllü hakkında gerekli yasal süreçleri başlattık.

Hamid Yüzügüllü’nün yanıtı: Belediye makam aracını 24. 07. 2018’de 380 bin liraya bu araç alındı. Belediyenin hizmet için araca ihtiyacı oldu ve bu arabayı satın dedik, satışa çıkardık ancak alan olmadı, 260 bin fiyat verildi ben zarar etmeyelim diyerek 380 bin liraya bu aracı 26 Şubat’ta satın aldım, noter onayı ile. Mart ayında ise ihtiyaç duyulan belediye araçlarını aldık, burada kendi lüksümü değil halkın hizmetine sunulacak araçlara öncelik verdiğim için bunu yaptım, belediyenin zarar etmemesi için aracı aldık. 2’şer gün içinde başka yerlere satış yapıldığı da doğru değildir. Bu arabayı 25.11.2019’da sattım 350 bin liraya, yani aldığım paranın altına satmışım. Arabayı alarak belediyeye kaynak sağlamış oldum, bu para ile 4 gün sonra 410 bin liraya 1 zabıta 2 Ford transit araç alındı belediyeye. Biz kendi lüksümüz için başkanlık yapmadık, kendi aracımızla gidip geldik, burada kişinin bir aracı kendi lüksü için kullanması mı yoksa 3 araç alıp belediye hizmetine vermesi mi doğrudur?

Başkan Habil Dökmeci’nin açıklaması: Çocuk sineması yok, ilçede bir sinemamız yok, sinema dedikleri yer Milli Eğitim Müdürlüğü’nün güvenlik kulübesi… Sivrihisar’ın tarihi Kumacık Hamamı 2021’de restorasyon başladığını açıklamışlardı 3 yılda hiçbir şey yapılmamış

Hamid Yüzügüllü’nün yanıtı: Dökmeci, çocuk sineması yok diyor ancak fotoğraflardan da göreceğiniz gibi cep çocuk sineması açtık, çocuklarımız burada film izledi.  Milli eğitimde güvenlik odası yok. Sivrihisar Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazısında belirtiliyor; “Şu tarihlerde sinema açıldı, şu sayıda öğrenci film izledi, sinema salonu altından 13 ton civarında su çekilmiştir, tadilat sonrası yeniden hizmete girdi ancak bu ortak projede yeniden aynı sorun yaşanınca müdürlükten yeni bir tahsis edilmesi için yazı yazılmış, böyle bir sinema yoksa neden milli eğitim bizden bu konuda yardım istiyor?

Tarihi Kumacık hamamının mülkiyeti 35 kişideydi, bunu bakanlık kamulaştırdı ve projelerini çizdi, ancak mülk sahipleri dava açtı ve yürütmeyi durdurdu. Şimdi dava sonuçlandı, inşallah önümüzdeki günlerde devam edecek. 10 yıl boyunca ben ve ekibim ne konuştuysak hepsini ve fazlasını yaptık, hep kaliteli ve kalıcı eserler üretmek için çalıştık.

Başkan Habil Dökmeci’nin açıklaması: Göreve geldikten sonra 13 Nisan itibarı ile hiçbir çalışanın işine son vermedim, gazeteciler büyüklerinden ders alsınlar araştırmadan yazmasınlar biz nasıl yılmaz hocadan öğrendiysek onlar da araştırıp öğrensinler, Kültür Müdürü Meriç Okur, 28 Mart tarihinde istifa dilekçesi yazarak kendi ayrılmıştır, ikinci personel ise başka bir bölümde görev verildikten sonra kendisi istifa etmiştir.

Hamid Yüzügüllü’nün yanıtı: Ekibime ve çalışma arkadaşlarıma iftiralarda bulunulmuştur, belediyede sözleşmeli personel yoktur, ya memur ya da şirketten çalışıyor. Şirket müdürü arkadaşımızın atamasını temizlik işlerine yapıyor, o insan da onurlu biri olarak istifa eder, bunun gibi çok örnek vardır. Kimse resmi belgede sahtelik yapamaz. Belediye e-arşiv ile çalışır, kimse hiçbir şekilde evraka müdahale edemez. Kişinin kendi özel bilgilerini silmesi arşivi silmek değildir arşiv ana bilgisayara bağlıdır silinmez.

Dökmeci yalan ve hakaretlere dayanarak konuşmuştur, biz de belgelerle buna cevap verdik. Her işimizi bugüne kadar dürüst yaptık. Bizim kimseyle işimiz, sorunumuz yok kimseyle yok. Biz halkın iradesine ve kararına saygılıyız, halk sizi hizmet için getirdiyse siz de hizmetinize odaklanın Sivrihisar sizden hizmet bekliyor.

Türkiye’nin bir adalet sistemi vardır, bir suçum varsa verir mahkemeye adalet önünde belgelerimizle açıklamaları yaparız, ben Sivrihisar’ın yanlış mecralarda bu şekilde gündeme gelmesinden üzüntü duyuyorum, yanlışımız varsa yüce adaletin verdiği her türü karara saygı duyarız.

Ataç Mahmudiye’nin Kurtuluş Günü’ndeydi Ataç Mahmudiye’nin Kurtuluş Günü’ndeydi