Emekli ve emekçinin gelir adaletsizliği için ses yükseltti Emekli ve emekçinin gelir adaletsizliği için ses yükseltti


Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla beraber Eskişehir’de kiralık ev piyasasına ilişkin konuşan Emlakçı Durmuş Şenoğlu, “Bu sene öğrenci yoğunluğu yok, kiralık daire çok ama talep az” dedi. 
“Ailelerin bütçeleri el vermiyor”
Geçtiğimiz yıllarda bu dönemler öğrenci yoğunluğu olduğunu ve durmadan ev gösterdiklerini ifade eden Emlakçı Durmuş Şenoğlu, ekonomik krizden dolayı ev piyasasının durgun olduğunu dile getirdi. Durmuş, “Kiraların yüksekliğinden dolayı ailelerin bütçeleri el vermiyor. Birkaç sene öncesine kadar bu zamanda öğrencilere çok kiralık ev verirdik. Şu an öğrenci yoğunluğu yok. 3 yıl önce biz şu an durmazdık sürekli ev gösterirdik ama ekonomik krizden dolayı aileler sıkıntı yaşıyor. Kiralık daire çok ama talep az. Eskiden öğrenciler tek kalıyordu. Şimdi 1+1 evlerde 3 kişi kalanlar bile oluyor.” şeklinde konuştu. 
“Deprem bölgesinden 50 bin kişi geldi”
Şu an deprem bölgesinden gelen ailelerin daha çok rağbet ettiğini söyleyen Durmuş, “İlk depremden sonra gelen çok olmuştu ama bu geliş hala devam ediyor. Şu an bizim bildiğimiz kadarıyla 50 bin kişiye ulaştı bu gelen sayısı deprem bölgesinden. Şu an rağbet daha çok deprem bölgesinden gelen ailelerden var.” dedi. 
Emlakçılar olarak ev sahiplerine seslenen Durmuş, “Biraz daha düşünceli olmasını rica ediyoruz. Çok aşırı fiyatlarla artık olmuyor, insanların alım gücü düştü. Yüksek kira isteyenlerin evleri kaldığı için de çok fazla kiralık ev var.” ifadelerini kullandı.